Ion Ţiriac anunţă o investiţie de un milion de euro în sportul românesc
Autor: Florin Răvdan
Data publicării:
Ion Ţiriac vine cu veşti bune pentru sportul românesc. 

"Federaţia Statelor Unite are 850 de academii si cluburi de tenis pentru copii. 850! Fiecare club are undeva între 1000 şi 3000 de copii. Selecţie naturală se numeşte, nu vorbim de China şi de alte ţări. La noi e o picătură într-un ocean cu apă, să vedem ce putem să facem. Pe mine mă bucură enorm să văd aşa ceva, exact ca şi copiii de la hochei. Poate mai iau şi alţii un exemplu de la asemenea organizaţii, să vedem cum le facem mai departe.

La şedinţa următoare, care este azi, a Fundaţiei Ţiriac, trebuie să cer alt milion… nu de lei, de euro, care intră în această bază. Cele trei terenuri acoperite, adevărate, din toate punctele de vedere. Terenul de fotbal a fost înlocuit. S-ar putea întâmpla, peste terenul de fotbal, să mai facem alte trei terenuri de zgură în primăvară. Dar să vedem unde facem vestiarele pentru cele trei acoperite.

Noi nu avem încă o academie de tenis, trebuie să mă gândesc cumva, cu colegii mei cum o să facem în primăvară cu cei mai răsăriţi. Pe mine, Spania mă încântă. Atât timp cât de Nadal acolo, cât timp Ferrer e acolo, și 90% din rușii de pe tablou vin de acolo, trebuie să facem şi noi o legătură. De asta am făcut Fundaţia, ca să facă treburi de astea. Bani avem, nu e o problemă, trebuie să avem însă şi materialul uman. Şi să merite, nu atât investiţia, dar să merite încercarea ca să ajungem unde trebuie”, a declarat Ion Ţiriac, citat de Prosport.

Ion Țiriac dă cărțile pe față despre Serena Williams. O știe de la 15 ani. ”Dar viaţa schimbă lumea, banii schimbă persoanele”

Referitor la retragerea din activitate a jucătoarei americane Serena Williams, Ion Ţiriac a afirmat că aceasta este sportiva cu cele mai mari câştiguri din lume.

”Serena a fost o jucătoare de tenis matematic extraordinară. Eu o cunosc de când avea 15 ani, aceste fete au jucat la mine fără să ceară un dolar pentru prezenţă... era o familie deosebită (n.r. - familia Williams). Dar viaţa schimbă lumea, banii schimbă persoanele. Sigur, ea e o personalitate care o să rămână în analele sportului lor ca fiind cea mai mare câştigătoare de bani din lume în sport. 90 de miliioane de dolari a câştigat doar din premii, dar trebuie să ţinem cont că un sportiv de nivelul ăla câştigă pe teren 10-12% din ce câştigă în afara lui”, a adăugat fostul tenisman.

Când s-a simțit Ion Ţiriac foarte bogat. "Este singurul lux pe care mi-l permit"

"Totdeauna am spus că eu m-am simțit foarte bogat în ziua în care am intrat în restaurant și nu m-am mai uitat la prețurile din meniu și așa mai departe. Noi venim dintr-o altă generație. Este foarte dificil și aproape imposibil să spun cum am trăit noi, în special în anii imediat după război, eu în special, că Ilie Năstase e ceva mai tânăr, dar și pe vremea noastră de jucători de tenis amatori, profesioniști, cam acolo eram. 

Erau alte vremuri, nu era nici o sutime din premiile care sunt astăzi, de fapt nu erau premii deloc în bani. Deci, venind înapoi, ce îmi doresc eu: vreau un pic de sănătate, dacă se poate, și puțină liniște, că în special în timpurile astea este greu de obținut. Societatea s-a schimbat: te duci la un restaurant, ai un copil de un an și un jumătate într-un scaun şi i-a dat mămica o tabletă, derulează cu degetul deja și nu mai plânge.Și el rămâne cu tableta până are 14-15 ani, o să fie erou la fizică, la matematică, la nu știu ce, dar se împiedică când merge pe stradă, iar treaba asta nu o vede nimeni, pe mine mă stupefiază", a spus Ion Țiriac pentru antena3.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

pixel