Premieră în Germania. O femeie a fost numită în postul de antrenor secund al unei echipe din Bundesliga
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Echipa Union Berlin, participantă la actuala ediţie a Ligii Campionilor, a angajat prima femeie în postul de antrenor secund din istoria primei ligi germane de fotbal.

După ce a anunţat demiterea elveţianului Urs Fischer, antrenorul care a condus-o din liga secundă până în Champions League, Union Berlin a luat decizia istorică de a o numi pe Marie-Louise Eta (32 de ani) ca antrenor secund, urmând să lucreze alături de Marco Grote, antrenorul echipei Under-19 a clubului, care va asigura interimatul la conducerea tehnică, transmite Reuters.

Marie-Louise Eta este o fost jucătoare profesionistă şi câştigătoare a Ligii Campionilor, care s-a retras în 2018, după ce a jucat cea mai mare parte a carierei sub numele de Marie-Louise Bagehorn, înainte de a se căsători cu fostul jucător şi actualul antrenor Benjamin Eta, în 2014. Anterior, ea a antrenat echipe de tineret, inclusiv echipa Under-19 a clubului Union Berlin, care a angajat-o la începutul acestui an şi urmează să devină prima femeie antrenor care va sta pe banca unei echipe din Bundesliga masculină, la meciul de sâmbătă cu FC Augsburg.

Union Berlin s-a clasat pe locul al patrulea în sezonul trecut, asigurându-şi calificarea în Champions League, sub conducerea lui Urs Fischer, care a plătit însă cu postul său pentru debutul dezastruos de sezon. Gruparea din capitala germană a pierdut trei dintre cele patru meciuri disputate în actuala ediţie a Ligii Campionilor, iar cea mai recentă victorie a sa în Bundesliga datează din 26 august. Union ocupă ultimul loc în Bundesliga, fără victorie după 11 etape şi doar cu 6 puncte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu haos la locul de muncă

freepik.com

Horoscop internațional. Ce îi așteaptă pe Berbeci, Gemeni și Lei în luna mai?

pixel