Cum ne normalizăm metabolismul ca să pierdem mai ușor în greutate? Sfaturi utile
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Specialiștii spun că nu este întotdeauna greu de ajuns la o siluetă mult visată. Dar există niște recomandări.

Nu este un secret pentru nimeni că metabolismul joacă un rol important în funcționarea corpului nostru. Funcționarea inimii, a ficatului, a rinichilor, a plămânilor, a sistemului nervos depinde de aceasta.

Unele persoane, care au un metabolism accelerat, mănâncă și nu se îngrașă. Metabolismul merită o atenție deosebită, deoarece este energia de care oamenii au nevoie pentru o existență confortabilă.

Aspectul unei persoane și starea sănătății sale depind de viteza și stabilitatea metabolismului. Dacă vorbim de slăbire și frumusețe, atunci un metabolism accelerat este capabil să proceseze cu ușurință toate alimentele consumate fără a le depozita în rezerve de grăsime.

Ce să faci când ții dietă și nu slăbești rapid. Nutriționist: Vei observa schimbările

Cauza tulburării metabolice

În primul rând, trebuie să înțelegi cu ce sunt asociate tulburările metabolice. De regulă, destabilizarea metabolismului poate fi cauzată de predispoziția ereditară.

Tulburările metabolice pot fi cauzate atât de un exces, cât și de o lipsă de nutrienți în organism, care afectează  funcționarea organelor interne și productivitatea acestora. Dacă dieta este dominată de alimente grase, atunci există o supraabundență de nutrienți.

Cum se normalizează metabolismul?

În primul rând, ai nevoie de oxigen. Aerul proaspăt ajută la activarea proceselor metabolice, la activitatea creierului și a întregului sistem cardiovascular. Oxigenul este un participant necesar în multe procese. 

Siluetă de vis cu aceste alimente care stimulează metabolismul, dar și alimente care ne scapă de stres

O plimbare zilnică de o oră îmbunătățește, de asemenea, metabolismul, reglează nivelul hormonilor și, în general, crește imunitatea. Mersul pe jos poate ajuta la reglarea glicemiei. În acest caz funcționează trei plimbări de 15 minute pe zi, după mese. Aproximativ 10 minute de mers rapid îmbunătățesc starea de spirit timp de două ore. Dacă nu ai mai făcut 10.000 de pași pe zi înainte, începe cu mai puțini.

În al doilea rând, trebuie să acorzi atenție calității somnului, care poate fi îmbunătățită respectând câteva reguli. Pentru ca organismul să producă hormonul de somn melatonină, o persoană trebuie să doarmă până la opt ore.

În al treilea rând, consumă vitamine și minerale. Este întotdeauna necesar să se mențină un echilibru între aportul diferitelor substanțe, deoarece de-a lungul anilor, procesele din organism încep treptat să încetinească.

Citește articolul complet pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale 6-12 mai 2024. Cuvinte cheie pentru fiecare zodie/ascendent

Pixabay.com

Părerea unui astrolog internațional despre Super Luna Nouă în Taur: Este un moment foarte bun pentru schimbări majore!

Sursă foto: Pexels

Horoscop RUNE 6-12 mai 2024. Zodia cu Soarele de partea sa

Sursă foto: Pexels

Horoscop de weekend pentru Balanță. Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Spiritualitate și acceptare

pixel