Ce să faci când ții dietă și nu slăbești rapid. Nutriționist: Vei observa schimbările
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Nutriționistul Cori Grămescu a explicat ce ar trebui să facem atunci când ținem dietă dar nu slăbim așa de repede pe cât ne-am dori. 

"Un proces de slăbire necesită timp, răbdare și perseverență. Perseverența înseamnă să faci ceea ce trebuie, fără a renunța atunci când ți-e greu sau când și se pare că nu obții rezultatele așteptate. Perseverența înseamnă să ai încredere în proces și să continui, chiar dacă vei întâlni și obstacole pe drumul tău. Dar cum cultivi perseverența în procesul de slăbire? În primul rând, ai nevoie de o mentalitate bazată pe evoluție personală. Mintea este cea mai importantă parte din orice proces prin care trecem, fiindcă ea poate fi atât prietenul, cât și dușmanul nostru.

O mentalitate bazată pe evoluție personală înseamnă să fii orientată către progres și învățare. Ca atare, nu trebuie să știi totul de la început. Multe persoane tind să renunțe în timpul procesului de slăbit, deoarece li se pare că nu îl stăpânesc la perfecție. Dar un astfel de proces înseamnă, în primul rând, învățare și evoluție. Așa că ar trebui să te bucuri de toate noile orizonturi care ți se vor deschide și care îți vor face viața mai bună. În al doilea rand, dezvoltă-ți încrederea în tine și în corpul tău.

"Nu uita că slăbitul ia timp"

Poate fi greu să menții un proces de slăbit, atunci când nu vezi rezultate atât de rapid pe cât îți doreșți. Însă nu uita că slăbitul ia timp, iar corpul tău nu te vă dezamăgi, dacă urmezi pașii potriviți. Acceptă-ți corpul așa cum este. În urma acestei acceptări de sine necondiționate, corpul tău va progresa, iar tu te vei bucura să îl tratezi din ce în ce mai bine în fiecare zi, să observi schimbările pozitive prin care trece acesta și greutatea de care scapi. Și nu în ultimul rând, acceptă că suișurile și coborâșurile sunt inevitabile.

Când facem greșeli, suntem tentați să renunțăm. Dar, la fiecare obstacol, ar trebui să ne amintim că scopul nostru e mai important decât o simplă zi proastă. Perseverența înseamnă să ne urmărim scopurile pe termen lung și să încercăm să facem tot ce ne stă în putință, în fiecare zi, că să ni le atingem. Atitudinea și acțiunile noastre sunt mai importante decât o singură decizie proastă", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Cum poţi să ții dietă cu doar 15 lei pe zi

"În fiecare zi avem nevoie de 300 de grame de fructe diferite, 700 de grame de legume variate, de 60 de grame de cereale integrale sau 240 de grame de cartof, de 300 de grame de iaurt şi ouă, precum şi de 270 de grame de peşte, carne sau lactate, precum şi de 20 de grame de nuci. Acest minim nivel caloric ne asigură un plan de mese care creează deficit caloric şi care ne ajută să slăbim blând, eficient şi fără înfometare. Dacă obiectivul nostru este să ne menţinem şi să fim sănătoşi, e suficient să creştem cantităţile de mai sus cu circa 30%. Ca şi preţ obţinem o valoare între 15 şi 20 lei pe zi în funcţie de ingredientele alese, ceea ce este absolut accesibil pentru majoritatea oamenilor cu un job stabil”, explică Cori Grămescu., potrivit adevarul.ro.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

pixel