Siluetă de vis cu aceste alimente care stimulează metabolismul, dar și alimente care ne scapă de stres
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Alimente care stimulează metabolismul. De ce trebuie să le incluzi în dieta ta.

Se știe că odată cu vârsta, metabolismul încetinește. Un metabolism încetinit provoacă stări de oboseală, dureri de cap, creștere în greutate și fire de păr căzute. Dar există o soluție! Trebuie să adaugi în dietă patru alimente care stimulează metabolismul.

Unul dintre aceste produse este ardeiul iute. Acidul fenolic din ​​ardeiul iute joacă un rol în stimularea metabolismului. Cu un gust picant, o savoare intensă, ardeiul iute are nenumărate beneficii terapeutice. Este unul dintre cele mai interesante alimente, care poate fi folosit atât în bucătărie pentru condimentarea preparate, cât și la ameliorarea unor afecțiuni, grație proprietăților sale medicinale.

Un alt produs minunat este ghimbirul. Unele studii au arătat că ghimbirul ajută la arderea caloriilor. Consumul de ghimbir are efecte antiinflamatorii, sensibilizante și stimulatoare asupra tractului gastrointestinal. Rădăcina sa ajută persoanele supraponderale sau obeze să piardă în greutate, iar acest lucru se datorează faptului că ghimbirul este plin de antioxidanți naturali.

Pe lista celor celor patru alimente, care stimulează metabolismul se numără și fulgii de ovăz. Ovăzul și alte cereale integrale te pot ajuta să menții un metabolism sănătos. Cerealele integrale ajută la creșterea ratei metabolice de odihnă a unei persoane. Fulgii de ovăz te ajută să te simți sătul mai mult timp și să arzi mai multe grăsimi. În plus, cerealele integrale mențin sănătos echilibrul microbian al organismului uman, oferind un echilibru al bacteriilor intestinale.

Pe lista produselor, care ajută la stimularea metabolismului, se regăsește și ciocolata neagră, care este bogată în flavonoide. De altfel, o alimentație sănătoasă și un stil de viață corect previne îmbătrânirea pielii, restabilește și funcționalitatea corectă a organismului și vă ajută să faceți față stresului.

Iată care sunt cele 9 alimente, pe care trebuie să le consumați dacă doriți să rămâneți plini de energie și să nu vă mai stresați

Somon. Acest pește este recomandat pentru stări de depresie, deoarece conţine acizi graşi şi vitamina B12. Cercetătorii au descoperit că peroanele care au mâncat carne de somon de trei ori pe săptămână, timp de cinci luni, au experimentat mai puțin stres decât cei care au preferat carnea de pui, porc sau vită. În plus, ritmul cardiac s-a îmbunătățit.

Continuarea articolului pe DC Medical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel