Un bursuc înfometat, la originea descoperirii de către arheologi a unui tezaur de monede romane
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Un bursuc înfometat s-ar afla la originea descoperirii de către arheologi a unui tezaur de monede romane.

Un bursuc înfometat s-ar afla la originea descoperirii celui mai mare tezaur de monede romane scos la iveală până acum de arheologi în nordul Spaniei, informează Agerpres, citând BBC News. Comoara a fost descoperită în apropierea vizuinii unui animal în municipalitatea Grado (Asturias).

Se crede că animalul a dezgropat comoara în timp ce căuta cu disperare hrană iarna trecută. Ninsori abundente căzuseră în regiune anul trecut, aduse de furtuna Filomena.

Un bursuc ar fi dezgropat monedele



În încercarea disperată de a găsi hrană, animalul - despre care cercetătorii cred că ar putea fi un bursuc - a scurmat într-o mică deschizătură aflată lângă vizuina sa, însă nu a găsit niciun folos pentru monedele vechi dezgropate şi a abandonat o parte dintre acestea în faţa vizuinii.

Cele 209 de monede au fost descoperite apoi de doi arheologi atunci când au mers să viziteze peştera La Cuesta împreună cu un locuitor din zonă, potrivit unui articol publicat recent într-o revistă de arheologie.

Colecția de monede s-a dovedit a fi o descoperire extraordinară



Colecţia de monede s-a dovedit a fi o "descoperire excepţională", monedele datând din secolele al III-lea şi al V-lea d.Hr.

Se crede că monedele au fost bătute în locaţii îndepărtate, precum Constantinopol (actualul Istanbul) şi Salonic, potrivit unuia dintre arheologi, care a vorbit cu ziarul spaniol El Pais.

Arheologii au adăugat că este vorba despre cel mai mare tezaur de monede romane descoperit până în prezent în nordul Spaniei.

Jandarmii din Argeș, chemaţi de o femeie să "lupte" cu un bursuc. Cine a triumfat

Jandarmii argeşeni au avut parte de o intervenție neobișnuită anul trecut. Au fost nevoiți să "lupte" cu un bursuc după ce o bătrână din Câmpulung Muscel a sunat speriată la 112 și a anunțat că animalul a intrat în curtea sa.  

"O bătrână, în vârstă de 79 de ani, anunţa speriată prin apel 112 că în curtea sa (...) a pătruns un animal sălbatic, ce pare a fi bursuc (viezure). Echipa de intervenţie s-a deplasat la faţa locului, a identificat bursucul într-o anexă a locuinţei şi, prin mijloace specifice, a reuşit să îndepărteze bursucul către mediul lui natural.", au precizat reprezentanții IJJ Argeș atunci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Legenda ursitoarelor. Cum trasează ele destinul omului?

Legenda ursitoarelor face parte din mitologia și...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Sursă foto: Canal YouTube @tarotastrology

Horoscop internațional pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

pixel