Celebrează Echinocțiul de toamnă cu recoltă, protecții și mulțumiri Mamei Pământ. Iată care este magia acestei zile!
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
În câteva zile, vom avea Echinocțiul de toamnă. Iată cum poți celebra această zi!

Din punct de vedere astronomic, trecerea la toamnă are loc odată cu echinocțiul de toamnă, moment în care ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Totodată, este momentul când intrăm în sezonul Balanței.

Există multe practici pentru a sărbători acest eveniment. Să vedem câteva dintre ele!

Echinocțiul de toamnă, cunoscut și sub numele de Mabon, are loc pe 23 septembrie anul acesta. Echinocțiile se întâmplă de două ori pe an, când ziua și noaptea sunt de lungimi egale. Uneori numit „Ziua Recunoștinței păgâne”, Mabon celebrează a doua recoltă. 

Cum poți sărbători? Găzduiește mese cu roadele toamnei, cum ar fi merele și dovlecii. Se spune că vălul este subțire în timpul Echinocțiului, pe măsură ce nopțile devin mai lungi, făcând această zi perfectă pentru lucrările magice. Mănâncă ceva cu rodie pentru a o onora pe zeița Persefona. Ia-ți timp pentru a scrie într-un jurnal despre toate realizările tale din acest an. 

Îți purifici casa cu salvie? Iată ce să nu faci niciodată, conform practicilor din străbuni!

După cum spuneam, Mabon marchează începutul sezonului Balanței, așa că reflectează asupra domeniilor din viața ta care simți că sunt dezechilibrate. Începe să pregătești casa pentru iarnă, scăpând de lucrurile care nu mai sunt de sezon.

Lasă o ofrandă pentru animalele sălbatice din zonă. Fă o curățenie profundă pentru a îndepărta orice energie stagnantă și deschide-ți casa către energii noi. Pregătește o friptură sau o oală mare de tocană pentru a sărbători belșugul pământului. Alocă timp pentru a reface protecțiile energetice din casa ta. Reîmprospătează-ți barierele, sigilează oglinzile și curăță casa cu fum și încheie ziua cu o baie ritualică vindecătoare.

Vezi aici videoclipul complet.

Dar dacă nu îți dorești să îl sărbătorești într-un mod spiritual, avem și câteva idei mai practice pentru tine.

Este un o perioadă în care tradițional îi mulțumești Mamei Pământ, atât literal, cât și spiritual. Este, de asemenea, un moment perfect pentru a reflecta asupra ciclului anului. Recunoaște-ți succesele și renunță la lucrurile care nu ți-au fost de folos în ultimele 12 luni. Pe măsură ce ciclul anului se încheie, este momentul să îți setezi intenții care implică reducerea, renunțarea, diminuarea.

Este momentul să te faci confortabil. Concentrează-te pe introspecție și pe casă. Mulțumește și împărtășește cu alții. 

Merele sunt simbolul Mabonului, așa că le poți include în rețetele tale. Alte lucruri pe care le poți face sunt să-ți eliberezi casa de dezordine și să-ți eliberezi mintea. Și dacă ai nevoie de un altar, fă-l acoperit în portocaliu. Folosește onuri de brad, dovleci, rodii, mere, vinuri, floarea-soarelui, gălbenele, chihlimbar, citrin, flori proaspete și uscate.

În final, amintește-ți aceste două cuvinte-cheie: recunoștință și împărtășire.

Vezi aici videoclipul complet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare


Cele mai noi articole

Horoscop

Previziunile astrale pentru ziua de 19 septembrie 2024. 


Top citite
Sursă foto: Freepik

Venus în Scorpion până pe 17 octombrie. Iată beneficiile pentru fiecare zodie!

freepik.com

TREI eclipse, o singură toamnă! Una dintre ele va fi precum picătura care ne umple paharul

Freepik.com

PATRU zodii sunt vizate pe 17 septembrie. Două aspecte vă zdruncină din temelii!

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care va fi într-un labirint fără ieșire

pixel