Trei rețete înfricoșător de bune. Pregătește o masă festivă de Halloween!
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Vrei să faci o masă specială de Halloween? Încearcă aceste rețete ideale!

Halloween-ul este o bucurie atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari. Îți poți aduna familia la o masă festivă!

Plăcinte cu mere

Ingrediente

  • 2 mere, curățate, fără sâmburi și tăiate în cuburi de 3 cm
  • 50g zahăr brun moale
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță ghimbir măcinat
  • 2 linguri unt nesărat
  • zeama de la o lămâie
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 320g foietaj gata preparat
  • făină simplă, pentru presărat
  • 1 ou de găină crescută liberă, bătut
  • 2 linguri zahăr demerara

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 220°C (200°C cu ventilație). Tapetează o tavă de copt cu hârtie pergament. Pune merele, zahărul brun, scorțișoara, ghimbirul, untul și sucul de lămâie într-o cratiță și gătește-le timp de 10 minute până se înmoaie puțin. Transferă într-un bol și lasă la răcit. După ce s-au răcit, adaugă amidonul de porumb și amestecă. Întinde foietajul pe o suprafață ușor presărată cu făină și taie-l în șase pătrate egale. Umple fiecare pătrat cu două linguri din compoziția de mere, lăsând o margine de 1 cm. Unge marginea cu ou bătut și pliază pătratele în diagonală pentru a forma un triunghi. Apasă marginile pentru a sigila umplutura și presează cu furculița pe toate părțile. Unge triunghiurile cu oul rămas și presară zahăr demerara deasupra. Pune-le pe tavă, lăsând spațiu între ele. Fă o mică incizie în partea de sus a fiecărui triunghi pentru a permite ieșirea aburilor. Coace timp de 20-25 de minute, până devin aurii. Servește calde sau lasă-le să se răcească pe tavă înainte de servire.

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Chec cu dovleac și condimente

Ingrediente

  • 200g unt nesărat, înmuiat, plus extra pentru uns
  • 100g zahăr tos
  • 100g zahăr brun moale
  • 3 ouă de găină crescută liberă
  • 200g făină cu agent de creștere
  • coaja de la o lămâie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • 2 lingurițe ghimbir măcinat
  • un praf de nucșoară rasă
  • 100g piure de dovleac conservat
  • 2 linguri zahăr demerara
  • 100g nuci pecan, tocate grosier

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180°C (160°C cu ventilație). Unge și tapetează o tavă de chec de 900g cu hârtie de copt. Pune untul și ambele tipuri de zahăr într-un bol mare și bate până devin cremoase și deschise la culoare. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare. Încorporează făina, coaja de lămâie, praful de copt, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara, amestecând ușor până obții un aluat omogen. Adaugă piureul de dovleac și omogenizează. Toarnă compoziția în tava pregătită și nivelează suprafața. Presară deasupra zahărul demerara și nucile pecan. Coace timp de 45–50 de minute, până când o scobitoare introdusă în centrul checului iese curată. După 30 de minute, acoperă cu folie de aluminiu pentru a evita colorarea excesivă a nucilor. Lasă să se răcească complet în tavă înainte de servire.

Supă de dovleac

Ingrediente

  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 morcovi, curățați și tăiați
  • 2 căței de usturoi
  • 1 frunză de dafin
  • 25g unt nesărat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 dovleac mediu (aprox. 850g curățat), tăiat grosier
  • 1 cartof mediu, tip făinos, tăiat grosier
  • 1 litru supă de legume sau pui
  • 100ml smântână pentru gătit
  • 3 linguri semințe de dovleac
  • sare și piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Pune ceapa, morcovii, usturoiul, frunza de dafin, untul și jumătate din ulei într-o oală mare. Gătește la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, până când legumele se înmoaie, fără a le rumeni. Adaugă dovleacul și cartoful, amestecă și mai gătește încă 2-3 minute. Toarnă supa, asezonează și adu la punctul de fierbere. Redu focul, acoperă parțial oala și fierbe încet timp de aproximativ 40 de minute, până când dovleacul devine foarte fraged. Scoate frunza de dafin și pasează supa până devine fină, folosind un blender vertical. Adaugă smântâna și, dacă e necesar, mai adaugă puțină supă pentru a regla consistența; potrivește gustul cu sare și piper. Între timp, încălzește restul de ulei într-o tigaie și prăjește rapid semințele de dovleac până când încep să pocnească. Servește supa în boluri, decorând cu un strop de smântână și semințele prăjite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop NOIEMBRIE 2024. Previziuni complete pentru toate zodiile

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop săptămâna 28 octombrie - 3 noiembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie

Freepik.com

Noi previziuni astrale 2025. Provocări și recomandări pentru TOATE zodiile

Sursă foto: Freepik

Horoscop 28 octombrie - 3 noiembrie 2024: Halloween și Lună Nouă în Scorpion

pixel