Cum să arăți încredere prin cuvinte. Ce detalii fac diferența?
Dezvoltarea încrederii este un...
Dieta hormonală există încă din 2009, când Dr. Natasha Turner a publicat o carte cu același nume. Dr. Turner spune că insulina, cortizolul, estrogenul și alți hormoni influențează greutatea corporală și sănătatea generală. Planul ei de dietă în trei pași susține că detoxifică și revitalizează organismul, redându-i în același timp forța, vigoarea și echilibrul. Gândiți-vă la el ca la un program de wellness total, sugerează Dr. Turner în cartea sa.
Hormonii vă afectează apetitul, metabolismul și distribuția grăsimilor. Cortizolul, hormonul stresului, de exemplu, favorizează creșterea grăsimii viscerale, în timp ce crește apetitul și pofta de zahăr, explică Universitatea din New Mexico.
Grăsimea viscerală, sau grăsimea abdominală profundă, poate contribui la boli de inimă, diabet, cancer de sân și tulburări metabolice, conform Harvard Health Publishing. În timp, nivelurile ridicate de cortizol pot duce la creșterea în greutate, obezitate și afecțiuni cronice.
"Nu cunosc nicio dietă care să schimbe nivelul hormonilor într-un mod în care aceste schimbări hormonale să fie instrumentale în promovarea pierderii în greutate", a declarat Dr. Mauvais-Jarvis pentru The Washington Post.
Alți experți susțin însă că anumiți nutrienți și modele alimentare ar putea influența nivelurile hormonale, notează Institutul pentru Medicină Funcțională.
Dr. Natasha Turner explică în cartea sa că obezitatea se datorează în mare parte dezechilibrelor hormonale.
De exemplu, a avea prea mulți sau prea puțini anumiți hormoni poate favoriza inflamația, care este un factor de risc major pentru cancer, obezitate, accident vascular cerebral și boli de inimă. Dezechilibrele hormonale pot afecta, de asemenea, consumul de alimente, controlul apetitului, metabolismul energetic și alți factori care influențează greutatea corporală, spune Dr. Turner.
Din păcate, lucrurile nu sunt atât de simple. "Este prematur, în acest moment, să credem că cineva știe exact ce componente ale dietei sunt necesare pentru a manipula o varietate de hormoni din toată lumea în moduri specifice", afirmă Dr. Suneil Koliwad, potrivit The Washington Post.
Pierderea de grăsime necesită un deficit caloric, ceea ce înseamnă că trebuie să luați mai puține calorii decât ardeți, conform Mayo Clinic. Dieta hormonală nu spune nimic despre calorii sau despre controlul porțiilor. Poți mânca sănătos și totuși să te îngrași dacă aportul de energie depășește pierderile calorice.
Dieta Hormonală urmărește, de asemenea, să vă ajute organismul să elimine toxinele. Dar, din punct de vedere medical, nu este posibil.
Corpul tău elimină deșeurile prin piele, ficat, rinichi și alte organe, explică Asociația Dieteticienilor din Marea Britanie. Deși este important să mănânci fructe, legume și alte alimente integrale, acestea nu vor elimina toxinele din sistemul tău.
Unii oameni se simt mai bine și au o energie crescută în timp ce urmează o dietă de detoxifiere, pur și simplu pentru că mănâncă mai sănătos, notează Clinica Mayo. Aceste planuri de alimentație elimină de obicei alimentele bogate în zahăr și grăsimi, care, la rândul lor, vă pot îmbunătăți energia și sănătatea generală.
Până în prezent, nu există dovezi convingătoare care să confirme beneficiile dietelor de "detoxifiere", precizează National Institutes of Health (NIH).
După cum notează cercetătorii, este puțin probabil ca această abordare a alimentației să ajute la gestionarea greutății sau să ajute organismul dumneavoastră să scape de toxine. S-ar putea să pierdeți în greutate în primele săptămâni, dar asta pentru că luați mai puține calorii decât de obicei. Sunt șanse mari să recâștigați greutatea pierdută imediat ce reveniți la alimentația normală, avertizează NIH.
Acest plan de dietă de șase săptămâni se bazează în mare parte pe alimente integrale și minim procesate, notează Healthline. Deși este puțin probabil să vă detoxifice organismul sau să vă echilibreze hormonii, vă poate ajuta să vă creați obiceiuri alimentare mai sănătoase.
În prima fază a Dietei pentru reglarea hormonală, vei reduce cofeina, alcoolul, laptele de vacă, carnea roșie și alimentele care conțin gluten. Alunele, citricele și majoritatea uleiurilor sunt, de asemenea, interzise.
Poți reintroduce unele dintre aceste alimente în dieta ta în timpul fazelor a doua, dar ar trebui să eviți în continuare carnea nebiologică, arahidele, fructele uscate, cerealele rafinate și peștele cu conținut ridicat de mercur, cum ar fi tonul.
Dr. Turner sfătuiește, de asemenea, să nu consumați alimente procesate. Aceleași reguli se aplică și în timpul celei de-a treia faze. Când ajungeți în această etapă, va trebui să începeți un program de exerciții fizice care să includă atât antrenamente aerobice, cât și de forță.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Dezvoltarea încrederii este un...
Află cum poate afecta o noapte...
Mulți spun că are gust de...
Marte se pregătește de...
Previziuni zodii. Cu ce vești...
Previziuni astrale. Marte își...