Toamna la pahar. Rețete de băuturi calde cu aromă de scorțișoară, dovleac și ghimbir
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Odată cu venirea toamnei, nimic nu se compară cu plăcerea de a savura băuturi calde și aromate, perfect aliniate cu spiritul acestui anotimp plin de culori!

Toamna aduce arome calde și reconfortante, culori bogate și momente de liniște, învăluite în adierea vântului răcoros și foșnetul frunzelor uscate. Este anotimpul în care ne retragem către confortul casei, cu băuturi fierbinți în mâini, ce emană miresme de condimente și fructe de sezon. 

Latte cu dovleac și condimente

Ingrediente

  • 2 lingurițe de piure de dovleac
  • un praf de scorțișoară măcinată, plus extra pentru servire (sau folosești condimente pentru plăcintă de dovleac)
  • un praf de ghimbir măcinat
  • un praf de nucșoară măcinată
  • 30 ml de espresso sau cafea tare
  • 250 ml lapte (orice tip de lapte va funcționa)

Mod de preparare

Pui piureul de dovleac într-un pahar termorezistent sau cană. Amesteci cu condimentele și espresso sau cafeaua tare. Încălzești laptele într-o cratiță la foc mic până devine aburind și spumos. Torni laptele în pahar sau cană și adaugi spuma deasupra. Amesteci totul, apoi presari mai multă scorțișoară sau condimente pentru dovleac înainte de servire.

Cele mai frumoase filme de toamnă. Privește-le în serile răcoroase!

Ceai cu scorțișoară

Ingrediente

  • 1 baton de scorțișoară
  • 2 lingurițe de ceai Assam
  • miere, după gust

Mod de preparare

Umpli un ceainic mare cu apă fierbinte pentru a-l încălzi și îl lași deoparte. Încălzești 600 ml de apă într-o cratiță, împreună cu batonul de scorțișoară, până începe să fiarbă. Oprești focul, adaugi frunzele de ceai Assam în apa fierbinte cu scorțișoară și lași la infuzat 1-2 minute. Scoți batonul de scorțișoară.Golești ceainicul și strecori ceaiul în el. Servești cu miere, după gust.

Mocktail de pere, dovleac și ghimbir

Ingrediente

  • un tub de glazură neagră
  • 50 g de dovleac sau dovleac plăcintar, curățat și fără semințe
  • 1 pară coaptă
  • 250 ml suc de portocale
  • o felie de ghimbir de 1 cm grosime

Mod de preparare

Decorezi două pahare astfel încât să arate ca niște dovleci de Halloween folosind tubul de glazură neagră – desenezi triunghiuri pentru ochi și nasuri și zig-zaguri pentru gură. Lași să se usuce. Tai dovleacul în bucăți mici și îl pui într-un blender împreună cu para, sucul de portocale, ghimbirul și 100 ml apă rece. Mixezi până devine neted, apoi torni în paharele decorate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Pluto intră mâine în Vărsător! Previziuni extraordinare pentru TOATE zodiile, până în 2044

freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

pixel