Teroarea în cuplu. Psiholog Radu Leca: „Subiectul se încarcă din răul partenerului!”
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Psihologul Radu Leca și psihoterapeutul Ramona A. Dumitru au vorbit despre teroarea în cuplu.

În cadrul emisiunii „Ultrapsihologie” de pe DC News, psihologul Radu Leca și psihoterapeutul Ramona A. Dumitru au vorbit despre adevărul în cazul terorii din cuplu.

„Fiecare cuplu care se formează în acest moment, în funcție de categoria din care face parte, conține un anumit tip de teroare. Dar unghiul este diferit.

Noi aici vorbim despre teroarea psihologică, teroarea prin bătaie, teroarea prin amenințare, teroarea prin șantaj. Și este una foarte gravă: teroarea care îți prezintă o proiecție în care tu spui ‘Aoleu, dacă se întâmplă!’.

Amenințarea este pe față: spune că îți ia copilul, după care spune ‘Fă și tu niște clătite’. El te-a amenințat, după care te-a pus la muncă. Este ca atunci când îți iei permisul auto, stai la volan, șofezi bine și el spune ‘Mai la dreapta, trage bine de volan. Hai, apasă pe ăla. Schimbă vitezele’ și tu spui ‘Nu te supăra, cine conduce, tu sau eu?’ ‘Păi, din păcate, tu. Hai, oprește la primul semafor și fac eu toată treaba asta. Că nu ești bună de nimic.’

Teroare, este o teroare.”

Emoțiile reprimate ne îmbolnăvesc! Tu cum percepi simptomele subtile ale corpului?

Cum te simți atunci când partenerul tău manifestă un comportament terorizant sau abuziv în relația voastră?

„Trebuie mai întâi să definești ce înseamnă comportamentul terorizant sau abuziv. Partenerul poate avea o zi bună și zece zile proaste. Tu te aștepți ca, la un moment dat, zilele bune să se înmulțească. Ele se vor înmulți. Când? Când îi prezinți situația în felul următor: ‘Dragule, într-un an tu ai niște zile bune. Le numărăm pe degete. Într-o lună, ai cam două, maxim trei, cu indulgență, zile bune. În rest, te porți îngrozitor, urli și faci lucruri rele. Ce ai de gând să faci cu viața ta? Dar cu viața noastră?’

Răspunsurile vor fi unele foarte rele. Când îi spui asta, o perioadă se va purta bine, teatral. Ulterior, se va plictisi. Să te porți bine cu un om reprezintă o cedare foarte mare de energie. Când te porți bine cu un om, toată energia ta se duce către omul acela. Dacă nu-l iubești, obosești.

E o poveste frumoasă în care el muncește și 16 ore pe zi, iar atunci când vorbește cu omul pe care îl iubește, se încarcă și e ca și cum ar putea să mai stea încă 16 ore lângă acel om, doar vorbind cu el. Aia-i dragostea adevărată.

În cazul acesta, subiectul se încarcă din răul partenerului.”

Cât timp o să mai cauți validarea din partea altora? Dacă nu te crezi suficient de bun, așa ajungi!

Vezi aici emisiunea completă:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Previziuni axa destin-karmă pentru TOATE zodiile, valabile până în ianuarie 2025

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Taur, Rac, Fecioară, Scorpion, Capricorn și Pești. Apar tensiuni pentru o zodie

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Gemeni, Leu, Balanță, Săgetător și Vărsător. Stres și epuizare pentru o zodie

Sursă foto: Freepik

Lună Plină în Capricorn. Care sunt NOILE previziuni pentru fiecare zodie/ascendent?

pixel