Cartoful dulce, "aur" pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să-l consumi zilnic
Mulți spun că are gust de...
Sezonul cald vine cu o serie de provocări pentru persoanele alergice. Pe lângă alergiile cauzate de polen, există o serie de alergii și la pișcăturile de insecte, cu reacții anafilactice care pot varia de la relativ severe la extrem de severe, inclusiv fatale.
Astfel, oricât de mult sunteți atrași de mirosul florilor pe care le găsiți prin parcuri sau pe stradă, de prin grădini, este important să fiți atenți și la potențialul pericol care se poate afla printre flori, respectiv albinele și viespile, deoarece acestea se află printre insectele care ”produc reacții cu potențial de severitate”, susține alergologul Adriana Cămuescu.
Reacții alergice de la căpușe
Cum ne aflăm în plin sezon de ieșiri la iarbă vede, medicul atrage atenția și cu privire la mușcătura de căpușă care ”este evidentă în momentul în care insecta este găsită, dar dacă nu este găsită, pentru că ea, odată ce ajunge pe tegument migrează rapid în zonele mai puțin accesibile, mai puțin văzute, respectiv scalpul, zona cefei sau zonele inghinală sau axilară, dacă nu este văzută, pot să apară manifestări târzii care pot fi sub forma unui eritem, a unei zone roșii cu diametru care se extinde progresiv.
Alergiile produse de insecte, prevenție
În ceea ce privește prevenirea reacțiilor produse de insecte, medicul afirmă că în cazul persoanele care se știu cu alergii la albine sau viespi acestea să evite zonele cu vegetație abundentă, dar și să fie atenți cu îmbrăcămintea și încălțămintea purtate, astfel încât insectele să nu poată pătrunde, de asemenea, este indicat să evite a consuma în aer liber alimente dulci care pot să atragă insectele, dar și să utilizeze repelente de insecte, iar ceea ce este cel mai important, să aibă asupra lor trusa de urgență în caz de șoc anafilactic.
În privința celorlalte insecte, măsurile de prevenție sunt cele deja cunoscute, precum repelentele de insecte, acele spray-uri care țin insectele la distanță, dezinsecție a spațiilor verzi de pe lângă casă, deparazitarea animalelor, măsurile de prevenție împotriva acarienilor.
Citește articolul complet pe DC Medical.
Poți citi și: Alergia la polen versus viroza. Cum facem diferența între ele?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Mulți spun că are gust de...
Mulți oameni se confruntă cu...
Această Lună Nouă în Scorpion...
Pe măsură ce îmbătrânim,...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...