Simptome și tratament pentru alergiile la înțepături de insecte. Ce spun alergologii?
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Cum pot fi prevenite înțepăturile și cum trebuie acționat? Care sunt simptomele reacțiilor alergice?

Sezonul cald vine cu o serie de provocări pentru persoanele alergice. Pe lângă alergiile cauzate de polen, există o serie de alergii și la pișcăturile de insecte, cu reacții anafilactice care pot varia de la relativ severe la extrem de severe, inclusiv fatale.

Astfel, oricât de mult sunteți atrași de mirosul florilor pe care le găsiți prin parcuri sau pe stradă, de prin grădini, este important să fiți atenți și la potențialul pericol care se poate afla printre flori, respectiv albinele și viespile, deoarece acestea se află printre insectele care ”produc reacții cu potențial de severitate”, susține alergologul Adriana Cămuescu.

Reacții alergice de la căpușe

Cum ne aflăm în plin sezon de ieșiri la iarbă vede, medicul atrage atenția și cu privire la mușcătura de căpușă care ”este evidentă în momentul în care insecta este găsită, dar dacă nu este găsită, pentru că ea, odată ce ajunge pe tegument migrează rapid în zonele mai puțin accesibile, mai puțin văzute, respectiv scalpul, zona cefei sau zonele inghinală sau axilară, dacă nu este văzută, pot să apară manifestări târzii care pot fi sub forma unui eritem, a unei zone roșii cu diametru care se extinde progresiv.

Alergii, intoleranțe alimentare și imunitate. Cum pot crea probleme de ordin psihic? Părerea specialistului

Alergiile produse de insecte, prevenție

În ceea ce privește prevenirea reacțiilor produse de insecte, medicul afirmă că în cazul persoanele care se știu cu alergii la albine sau viespi acestea să evite zonele cu vegetație abundentă, dar și să fie atenți cu îmbrăcămintea și încălțămintea purtate, astfel încât insectele să nu poată pătrunde, de asemenea, este indicat să evite a consuma în aer liber alimente dulci care pot să atragă insectele, dar și să utilizeze repelente de insecte, iar ceea ce este cel mai important, să aibă asupra lor trusa de urgență în caz de șoc anafilactic.

În privința celorlalte insecte, măsurile de prevenție sunt cele deja cunoscute, precum repelentele de insecte, acele spray-uri care țin insectele la distanță, dezinsecție a spațiilor verzi de pe lângă casă, deparazitarea animalelor, măsurile de prevenție împotriva acarienilor.

Citește articolul complet pe DC Medical.

Poți citi și: Alergia la polen versus viroza. Cum facem diferența între ele?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale 6-12 mai 2024. Cuvinte cheie pentru fiecare zodie/ascendent

Pixabay.com

Părerea unui astrolog internațional despre Super Luna Nouă în Taur: Este un moment foarte bun pentru schimbări majore!

Sursă foto: Pexels

Horoscop RUNE 6-12 mai 2024. Zodia cu Soarele de partea sa

Sursă foto: Pexels

Horoscop de weekend pentru Balanță. Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Spiritualitate și acceptare

pixel