Rivian, noua investiție din portofoliul miliardarului George Soros. Concurența Tesla
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Miliardarul George Soros a investit în competiția Tesla, Rivian. 

Miliardarul George Soros a cumpărat aproape 20 de milioane de acțiuni ale startup-ului de camioane electrice Rivian, potrivit documentelor ce atestă achiziția, publicate vineri și citate de RT. Acțiunile valorau aproximativ 2 miliarde de dolari la momentul achiziției, ceea ce face din Soros Fund Management unul dintre cei mai mari investitori ai companiei.

Rivian, care este deținută în proporție de 20% de gigantul din domeniul comerțului electronic Amazon, a fost un succes în rândul investitorilor toamna trecută, când a strâns 12 miliarde de dolari în IPO, devenind cel mai mare debut pe piață din 2021.

Rivian nu a produs încă niciun vehicul

Cu toate acestea, startup-ul nu a produs încă un vehicul de consum. În decembrie 2021, producătorul auto a livrat doar 150 de camionete electrice R1T și doar două SUV-uri electrice, R1S, clienților, în mare parte din rândul angajaților, cu venituri mici de raportat. Este greu de spus când clienții care nu sunt angajați își vor primi mașinile Rivian, dar producătorul auto a început să îi notifice în septembrie anul trecut pe cei de pe lista de rezervări, despre momentul livrării vehiculelor lor.

Într-un sondaj pe forumul Rivian Owners, deținătorii de rezervări au spus că datele lor de livrare pentru modelul R1S sunt între iunie și septembrie 2022, în timp ce majoritatea respondenților R1T au livrări din martie până în iunie.

Rivian urma să furnizeze Amazon peste 100.000 de camioane electrice anul trecut, dar a declarat în decembrie că se așteaptă ca producția să scadă „cu câteva sute de vehicule” pe fondul constrângerilor lanțului de aprovizionare din industria constructoare de mașini. 

Proprietarii Tesla se plâng că mașinile frânează din senin

Autoritățile federale de reglementare în materie de siguranță din SUA realizează o anchetă după ce proprietarii Tesla s-au plâns că mașinile lor se opresc fără motiv, scrie CNN. Problema poate proveni de la funcția de frânare automată a Tesla care acționează frânele atunci când șoferul nu poate face acest lucru. Un purtător de cuvânt al Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a declarat că agenția „este la curent cu plângerile primite cu privire la evitarea coliziunilor directe și le analizează prin procesul nostru de evaluare bazat pe risc”.

„Dacă datele arată că poate exista un risc, NHTSA va acționa imediat”, a spus purtătorul de cuvânt.

Citește AICI continuarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Era aurului se află la final. În ce să investești

O bancă de renume mondial a prezis sfârșitul erei...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

freepik.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care va fi dezamăgită de prieteni

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

pixel