Politicile Chinei vor întârzia comenzile de iPhone. Apple are probleme din cauza COVID
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Politica zero COVID a Chinei pare să fie un inconvenient pentru companiile care își fabrică produsele în Asia, în special pentru Apple. 

Pentru cei care vor să cumpere ultimele noutăți în materie de telefoane, Apple spune că ar trebui să ia în calcul timpi de așteptare mai mari pentru a primi noile produse. Gigantul tehnologic a anunțat că fabrica sa de asamblare din China funcționează acum la o capacitate semnificativ redusă. Oficialii au închis un cartier unde se află fabrica de iPhone de la Foxconn, cea mai mare din lume, pe 2 noiembrie, timp de șapte zile.

Vestea vine în timp ce China își reiterează angajamentul față de politica zero COVID.

„Așa cum am procedat în timpul pandemiei de COVID-19, acordăm prioritate sănătății și siguranței lucrătorilor din lanțul nostru de aprovizionare. Continuăm să vedem o cerere puternică pentru modelele iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Cu toate acestea, acum ne așteptăm la livrări mai mici de iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max decât anticipam anterior, iar clienții vor experimenta timpi de așteptare mai mari pentru a-și primi noile produse”, se arată într-un comunicat al Apple, care și-a lansat noua linie de iPhone în septembrie.

Provocările Chinei nu sunt singulare

Anunțul va dezamăgi probabil investitorii care sperau că China va ridica restricțiile legate de COVID în viitorul apropiat. Bursele chineze au crescut brusc vineri, pe fondul zvonurilor despre încheierea carantinelor. Abordarea neînduplecată a Beijingului de a opri răspândirea virusului a avut un cost economic enorm. Dar liderul țării, Xi Jinping, care a susținut personal politica, nu a dat nicio indicație că aceasta se va atenua în curând.

Cele mai recente cifre arată că cea de-a doua economie din lume se luptă să facă față provocărilor prelungite generate de restricțiile persistente, de o prăbușire a pieței imobiliare și de riscul unei recesiuni globale.

Importurile și exporturile s-au contractat într-un timp scurt

Cifrele comerciale din China publicate luni au arătat că importurile și exporturile sale s-au contractat în mod neașteptat în octombrie. Este prima scădere din mai 2020. Livrările de ieșire au scăzut cu 0,3% față de anul anterior, ceea ce este în contrast puternic cu o creștere de 5,7% în septembrie. A fost cea mai proastă performanță din mai 2020. Citește continuarea pe DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Era aurului se află la final. În ce să investești

O bancă de renume mondial a prezis sfârșitul erei...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie se va gândi doar la bani!

pixel