Rețetă gustoasă de post - Prăjitură cu morcov și mere
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Dacă ții post, ești mereu în căutarea unor rețete gustoase, care să-ți mai domolească pofta de dulciuri. Din fericire, poți să faci simplu și ușor o prăjitură cu morcov și mere. Iată cum se pregătește și care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Vrei să te bucuri de acest desert aromat și sățios? Iată ce ingrediente îți trebuie, pentru aproximativ 15 porții.

Ingrediente

- o cană cu morcov ras

- o cană cu mere rase

- o cană de zahăr alb

- o cană de ulei

- 3 căni de făină albă

- 80-100 grame stafide

- 1 plic de praf de copt

- 2 lingurițe de scorțișoară

- opțional, zeama și coaja de la o portocală

Această prăjitură poate fi gata rapid. Iată și modul in care se pregătește:

Morocovii vor fi curățați și dați prin răzătoarea mică. Nu trebuie să depășească o cană. Pune câte o linguriță de zahăr și mixează bine compoziția, apoi lasă deoparte amestecul, până când morcovul își lasă zeamă. Merele vor fi curățate și date prin răzătoarea mare. Cana cu măr ras poate fi îndulcită cu zahăr și cantitatea necesară de scorțișoară.

Merele cu zahărul și scorțișoara se pun la foc mic, circa 10 minute. Amestecă constant cu o lingură din lemn, până când observi că zeama începe să scadă. Dă drumul și la cuptor la cel mult 110 grade Celsius.

Întoarce-te la morcovii pe care i-ai pus deoparte și peste ei, adaugă făina, uleiul și praful de copt. Pune făină până când obții un aluat ușor de frământat și adaugă și stafidele. Pot fi mai multe sau mai puține, în funcție de preferințe. Adaugă și zeama sau puțină coajă rasă de portocală.

Este momentul să împarți aluatul in două părți egale. Cu un făcăleț, întinde o foaie peste masa pudrată cu făină. Acum așează prima parte din aluat in tavă și pune-o la cuptor preț de 10 minute. Scoate iar tava și adaugă și merele rase. Pune a doua foaie. Lasă prăjitura la cuptor pentru maximum 40 de minute, până când vezi că prinde o crustă pe deasupra.

Ai nevoie și de câteva trucuri?

În primul rând, nu lăsa prăjitura în cuptor mai mult decât este nevoie, pentru că se poate arde. O poți testa cu ajutorul unei scobitori, ca să vezi dacă este coaptă sau mai trebuie să stea la cuptor. După ce s-a copt, lasă prăjitura la răcit. Abia apoi, vei putea să o tai și să o pudrezi cu zahăr. Dacă vrei, o poți înveli în folie alimentară, ca să o lași peste noapte, la frigider.

În acest mod, aluatul se înmoaie și poți savura un desert de post excelent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se răsfețe!

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie se va gândi doar la bani!

pixel