Război Ucraina. UNICEF lansează un apel la donaţii
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
UNICEF a lansat joi un apel la donaţii pentru a veni în sprijinul populaţiei ucrainene, în special a copiilor, şi a estimat la 400 de milioane de euro nevoile ''imediate'' în faţa crizei umanitare declanşate ca urmare a invaziei ruse, informează AFP.

Situaţia este gravă, avem nevoie să mobilizăm echipe întrucât ucrainenii se confruntă cu dificultăţi din ce în ce mai mari de a avea acces la un ajutor, a declarat directorul regional adjunct în cadrul biroului UNICEF pentru Europa şi Asia Centrală, Philippe Cori, cu prilejul unei conferinţe de presă.

Responsabilul a estimat că mai mult de jumătate din milionul de ucraineni care fug din calea războiului declanşat de preşedintele Vladimir Putin sunt copii, iar numărul refugiaţilor riscă să crească la patru milioane de persoane dacă luptele nu încetează.

Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) a recenzat un număr de 1.038.583 de refugiaţi pe site-ul său joi la ora 8:30 GMT.

Citeşte şi: Război Ucraina. Cum poţi ajuta? Unde poţi dona? ATENŢIE la campaniile FALSE

Philippe Cori a lansat un apel către personalul medical şi psihologi pentru a întări efectivele UNICEF mobilizate în Ucraina.

Pentru a veni în sprijinul refugiaţilor, UNICEF a implementat circa 30 de mecanisme de tip blue dot pe axele rutiere cele mai frecventate de ucraineni în drumul spre exil şi în apropierea punctelor de trecere a frontierei. Aceste mecanisme pot oferi asistenţă psihologică, asistenţă sanitară primară şi produse de igienă.

O epidemie de poliomielită a început în Ucraina, avem nevoie de vaccinuri cât mai repede posibil, a avertizat reprezentantul UNICEF.

În contextul distrugerii spitalelor de către armata rusă şi a penelor de electricitate, Cori a precizat că UNICEF va continua să sprijine serviciile de sănătate care sunt 'sub pământ' şi a blamat atacurile vizând orfelinate, şcoli şi unităţi medicale.

UNICEF a sistat în mod oficial activităţile sale la Kiev pentru a asigura securitatea personalului.

Când vedem şcoli şi orfelinate bombardate, am ajuns la o intensitate a conflictului inacceptabilă, a deplâns Philippe Cori, făcând apel la oprirea imediată a luptelor care au început în urmă cu o săptămână. 

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care își glorifică prea mult trecutul

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să-și ceară iertare de la partener

pixel