Prioritizarea evoluției personale. De ce uneori trebuie să renunți la oameni?
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
De obicei, ne simțim vinovați atunci când suntem pe punctul de a ne despărți de cineva. Poate fi un prieten, un partener romantic, un membru al familiei sau chiar un coleg de muncă. S-ar putea să simți că iei o decizie greșită sau că exagerezi.

Fie că ai inițiat despărțirea sau te gândești să o faci, iată câteva semne că să-i lași să plece este cea mai bună decizie pe care o poți lua.

Este o distragere. Un motiv valid pentru a încheia o relație cu cineva este atunci când aceasta devine o distragere uriașă de la aspirațiile tale. În momentul în care începi să-ți pierzi identitatea și îți sacrifici tot timpul și energia pentru a-i mulțumi și a-i satisface, este momentul să vă despărțiți. Cercetările au arătat că oamenii experimentează un nou sens al identității și direcției după o despărțire. Același rezultat se aplică și asocierilor platonice și formale care au devenit oarecum toxice.

Valori și credințe diferite. Deși la început poate fi palpitant să fii cu cineva care are o viziune diferită asupra lumii, în cele din urmă, anumite linii nu mai pot fi blurate. Amândoi trebuie să fiți de acord asupra unor aspecte ale vieții. Diferențele în valorile politice, morale, sociale sau religioase pot duce la conflicte și resentimente, ceea ce nu este benefic pentru niciunul dintre voi.

ȘAPTE lucruri pe care să ți le amintești când eșuezi. Nu este sfârșitul lumii, ci un început mai puternic!

Vrei aceleași lucruri ca ei? Să trăiești momentul cu cineva poate fi distractiv, dar sunt unele lucruri de luat în considerare pe măsură ce relația progresează. În funcție de obiectivele mari ale vieții, dacă acestea nu coincid, poate fi un motiv de despărțire, spune o terapeută de căsnicie și familie. Dacă ei se gândesc să urmeze o profesie care îi leagă de un loc, în timp ce tu vrei să călătorești în lume, este dificil ca viitorul vostru să se alinieze. Diferențele în carierele și obiectivele personale și lipsa de dorință de a face compromisuri pentru celălalt sunt motive valide pentru a lăsa pe cineva să plece.

Este abuziv. Un alt motiv de despărțire și o scuză intolerabilă este abuzul. Abuzul poate fi fizic sau emoțional, iar dacă există posibile cazuri de violență domestică sau manipulare, ai tot dreptul să pui capăt relației.

Pur și simplu nu funcționează. Uneori, s-ar putea să nu existe motive concrete pe care să le poți indica. Pur și simplu nu erai fericit și împlinit în prietenie sau relație. Poate te simți frustrat și vinovat pentru că relația este perfectă pe hârtie, dar din anumite motive, realitatea nu se simte bine și nu poți spune de ce. A întrerupe legătura nu te face crud, meschin sau prost. Dacă ți-ai comunicat sentimentele într-un mod clar și empatic, nu ai comis nicio crimă. Intuiția ta interioară a vorbit și ai ascultat. A te îndepărta de cineva la care ții cu adevărat poate fi dureros, mai ales dacă tu ești cel care inițiază separarea. Cu toate acestea, trebuie să îți amintești toate motivele pe care le-ai avut pentru a lua această decizie în primul rând. Arta de a renunța este una dintre cele mai puternice lucruri pe care o persoană le poate stăpâni. Este o parte integrantă a maturității. Dacă e ceva, arată că ai un nivel ridicat de conștientizare de sine, iubire de sine și responsabilitate pentru a lua cele mai bune decizii care contează pentru creșterea și călătoria ta personală.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Ce spune data nașterii despre calitățile pe care le ai?

Iată cu ce abilități te-ai născut, conform numerologiei!


Top citite
freepik.com

Previziuni 2025 pentru TOATE zodiile. Anul marilor schimbări, cu provocări și momente inedite

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Relații neplăcute cu familia pentru o zodie

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu scapă de tristețe

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop 5 septembrie 2024. Zodia care primește un nivel crescut de atracție de la astre

pixel