Prajitură Sf. Ion. Rețeta de senzație
Autor: Ioana Popa
Data publicării:
De Sfântul Ion, această prăjitură va face senzație printre cei dragi. Iată rețeta.

Ingrediente

Pentru blat:

-  6 ouă
- 1 praf de copt
- 6 linguri de apă
- 14 linguri de zahăr
- 19 linguri de făină
- 1 lingură de cacao

Pentru cremă:

- 300 ml frişcă lichidă
- 150 gr ciocolată amăruie

Pentru decor:

- nucă măcinată

Cum se prepară

Pregătirea ciocolatei cu frişcă

Într-un castron la foc mic punem frişca lichidă şi în ea punem ciocolata ruptă bucăţele mici. Amestecăm până se topeşte ciocolata, apoi o dăm la rece, potrivit retetadeacasa.blogspot.com.

Prepararea blatului

Luăm ouăle şi separăm albușurile de gălbenușuri. În castronul cu gălbenuşuri adăugăm zahărul şi praful de copt şi amestecăm până se topeşte zahărul. Apoi punem apa şi 10 linguri de făină. Omogenizăm, după care împărţim acest aluat în două cantităţi egale. În prima parte adăugăm 5 linguri de făină şi amestecăm, iar în cea de-a doua parte punem 4 linguri de făină şi 1 lingură de cacao şi omogenizăm şi aici.

Apoi, batem albuşurile spumă şi împărţim spuma în două: jumătate o punem în castronul cu compoziţie galbenă şi cealaltă în castronul cu compoziţie maro. Omogenizăm ambele compoziţii şi, apoi, într-o tavă în care am pus hârtie de copt punem în felul următor: 5 linguri de aluat galben în locuri diferite, fiecare lingură în alt loc, fără ca aluatul să se lipească unul de altul.

Apoi pe fiecare lingură galbenă punem una maro, apoi iar galbenă şi tot aşa. După câteva linguri, aluaturile se vor uni între ele, creând acel aspect de zebră, de aici venind şi denumirea de prăjitură zebră. Dăm tava la cuptor la foc potrivit pentru 15-20 minute. Când este gata, scoatem tava din cuptor şi lăsam blatul să se răcească.

Prepararea cremei

Pentru prepararea cremei luăm frişca cu ciocolată şi o batem bine cu mixerul. Nu este nevoie să adăugăm zahăr.

Asamblare

Când avem şi blatul răcit şi crema gata, procedăm în felul următor. Însiropăm puţin prăjitura cu un sirop din apă, zahăr şi puţină esenţă de rom. Apoi întindem crema pe prăjitură cu un cuţit sau facem mai multe floricele pe toată suprafaţa prăjiturii. Deasupra, am presărat nucă prăjită şi măcinată. Apoi, dăm prăjitura Sf. Ion la rece pentru o oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop azi pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia care se va chinui să vadă jumătatea plină a paharului

Soarele intră in Săgetător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu Foto emisiune

Ce le așteaptă în 2025 pe Zodiile de Foc: Berbec, Leu și Săgetător?

pixel