Oamenii pe care îi atragi îți reflectă personalitatea. Nu este întotdeauna un lucru bun!
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Oare cine se aseamănă, se adună? Sau contrariile se atrag? Cine este atras de tine poate dezvălui multe despre personalitatea ta. 

Poate că atragi mulți prieteni cu probleme emoționale sau ajungi în relații cu parteneri manipulatori. Acești oameni au ajuns în viața ta dintr-un motiv. Ceva la tine i-a atras. La fel cum cei de care te simți atras pot spune multe despre tine, examinarea celor care sunt atrași de tine ar putea oferi indicii despre cine ești. 

Așadar, hai să explorăm!

Dramaticii cu probleme emoționale

Ești adesea persoana la care apelează prietenii atunci când se confruntă cu drame sau probleme emoționale? E ca și cum ai fi linia lor telefonică personală de suport emoțional când trec prin momente dificile. Știu că pot conta pe tine pentru confort. Ei bine, ar putea exista un motiv pentru asta. Abilitatea ta aparent înnăscută de a crea un spațiu sigur pentru alții provine din răbdarea, compasiunea, bunătatea și disponibilitatea ta de a asculta. Poate că este pentru că ai trecut și tu prin momente dificile, așa că acum poți empatiza cu ceea ce trec ei. Dar a fi constant înconjurat de dramă poate fi epuizant și te poate lăsa copleșit, întrebându-te dacă ești capabil să gestionezi problemele tuturor.

Persoane care au nevoie să fie salvate

Ca Superman, s-ar putea să fii genul care sare mereu în ajutor. Fie că renunți la tot în ultimul moment pentru a ajuta un partener în dificultate sau că împrumuți bani prietenilor chiar și când și tu ești în criză financiară. Natura ta generoasă înseamnă că ești mereu gata să dai o mână de ajutor, fără să pui întrebări. Și această tendință îi atrage pe cei care au mereu nevoie de salvare. În procesul de a-i salva constant pe alții, s-ar putea să descoperi că îți sacrifici propria bunăstare. Acest comportament ar putea fi un semn al sindromului salvatorului, unde prioritizezi nevoile altora înaintea propriilor tale dintr-o nevoie profundă de a ajuta și de a rezolva problemele tuturor. Deși generozitatea ta este cu adevărat uimitoare, amintește-ți să stabilești limite și să prioritizezi îngrijirea de sine. Și tu ai nevoie de asta.

Oameni care vor să te ajute

Pe de altă parte, s-ar putea să fii tu cel care atrage salvatori. Oamenii pe care îi întâlnești își doresc adesea să-ți ofere o mână de ajutor, fie că îți oferă să-ți plătească cafeaua, îți împărtășesc notițele de la curs sau sunt primii care te vizitează când ești bolnav. Există un tipar al oamenilor care vor să te sprijine. La urma urmei, oamenii sunt atrași de cei care sunt dispuși să se deschidă și care nu se tem să-și arate vulnerabilitatea sau să exprime recunoștință. Creezi un mediu în care oamenii se simt confortabil să ofere ajutor și sprijin și se simt cu adevărat apreciați.

Un exercițiu de scriere care te va ajuta să te cunoști. Doar așa poți afla ce gândești cu adevărat!

Parteneri emoțional indisponibili

Te găsești adesea în relații cu parteneri care se luptă cu angajamentul sau conflictul? Le place să-și mențină independența, dar pe măsură ce timpul trece, atașamentele voastre opuse duc la o dinamică caldă-rece. Meriți o iubire sigură și stabilă.

Manipulatori, controlori și abuzatori

Te-ai simțit vreodată prins într-o relație în care fiecare decizie pe care o iei este criticată și simțul tău de sine începe să dispară? Nu este neobișnuit ca unii să atragă parteneri manipulatori și controlatori. Acest tipar ar putea fi legat de o stimă de sine scăzută și o lipsă de asertivitate, trăsături pe care abuzatorii le exploatează adesea. Dacă te lupți să stabilești limite sau să spui „nu", manipulatorii pot recunoaște această vulnerabilitate și o pot folosi împotriva ta. Dar amintește-ți că nu este vina ta. Poate că ai fost condiționat să prioritizezi nevoile altora înaintea propriilor tale, ceea ce te face să tolerezi comportamentele dăunătoare. Dar, în timp, aceste dinamici toxice îți pot afecta încrederea în sine și te pot lăsa să te simți neputincios.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare


Cele mai noi articole

2025. An cu forță, curaj și oportunități pentru Taur și Rac

Aceste două zodii vor avea multe de pătimit în 2025,...


Top citite
Sursă foto: Freepik

Venus în Scorpion până pe 17 octombrie. Iată beneficiile pentru fiecare zodie!

freepik.com

Mai avem o lună cu Pluto în Capricorn! Fraze cheie pentru fiecare zodie

freepik.com

TREI eclipse, o singură toamnă! Una dintre ele va fi precum picătura care ne umple paharul

Freepik.com

PATRU zodii sunt vizate pe 17 septembrie. Două aspecte vă zdruncină din temelii!

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?