Care au fost cele mai urmărite producții în 2023? Netflix a publicat datele de vizionare
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
''The Night Agent'' a fost cel mai vizionat serial în primul trimestru din 2023 pe Netflix, a anunţat marţi platforma de streaming cu prilejul publicării primului raport detaliat despre audienţă, informează AFP. Iată ce producții s-au mai aflat printre preferințe în acest an!

Primul sezon al acestui serial american a avut peste 812 milioane de ore de vizionare la nivel global în perioada ianuarie-iunie, conform unui document care compilează informaţii despre emisiunile vizionate timp de peste 50.000 de ore - adică 18.000 de titluri care reprezintă 99% din audienţa Netflix.

Pe lista programelor de succes se mai află Wednesday, You şi Queen Charlotte: A Bridgerton Story. Producţiile non-anglofone sunt şi ele reprezentate şi constituie 30% dintre vizionări, în special titluri în limba coreeană şi spaniolă.

Netflix şi-a luat angajamentul de a face astfel de informaţii publice la fiecare şase luni, fiind o schimbare majoră de perspectivă pentru această companie care a preferat până acum să nu publice astfel de date.

Din 2021, compania a publicat un Top 10 precum şi o listă cu cele mai populare conţinuturi pe baza succesului înregistrat de programe în timpul primelor 91 de zile de la lansarea pe platformă.

Însă noul raport, oferă mai multe informații. Platforma s-a confruntat anul acesta cu presiuni în vederea creşterii transparenţei în contextul grevei actorilor şi scenariştilor de la Hollywood care solicitau, printre alte revendicări, şi un procent mai mare din beneficiile generate de vizionările în streaming.

E un progres semnificativ pentru Netflix şi industria noastră, a anunţat compania într-un comunicat. Adresându-se jurnaliştilor, codirectorul executiv Netflix, Ted Sarandos, a negat că această iniţiativă a fost determinată de discuţiile cu sindicatele din sector.

Potrivit acestuia, politica referitoare la nedivulgarea datelor privind vizionarea programelor Netflix a încercat să evite folosirea lor de eventuali concurenţi, dar a creat o atmosferă de neîncredere în timp.

Credem că datele de vizionare (incluse) în acest raport (...) vor oferi creatorilor şi sectorului nostru o viziune mai precisă în ceea ce priveşte audienţa noastră şi interesele acesteia, a afirmat compania într-un comunicat.

Sursa: AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Gabriela Ionescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Horoscop RUNE 6-12 mai 2024. Zodia cu Soarele de partea sa

Previziuni săptămânale. Iată care sunt cele mai...


Top citite
Sursă foto: www.freepik.com/

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Sursă foto: Pexels

Horoscop mai 2024. Vești nemaipomenite pentru Leu, Capricorn și Scorpion

Sursă foto: Pexels

Horoscop de weekend pentru Balanță. Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Spiritualitate și acceptare

Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale 6-12 mai 2024. Cuvinte cheie pentru fiecare zodie/ascendent

pixel