Murături internaționale cu GUST senzațional. Rețețe magnifice de toamnă
Autor: Astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Află ce murături noi trebuie să adaugi în cămara ta .

Toamna este sezonul în care natura își arată bogăția, oferindu-ne o paletă variată de legume și fructe. Această abundență duce la tradiția anuală a preparării murăturilor. Deși în România avem o gamă largă de rețete tradiționale, există și în alte părți ale lumii metode inedite de conservare a legumelor. Haideți să facem o călătorie culinară și să descoperim trei rețete de murături din diferite colțuri ale lumii!

Kimchi - Coreea

Kimchi este o murătură picantă tradițională coreeană, făcută în principal din varză chineză fermentată și condimente.

Ingrediente:

1 varză chineză mare

4 linguri de sare

2 linguri de zahăr

4 linguri de sos de pește sau sos de soia

1 lingură de ghimbir ras

4 căței de usturoi, tocați

2 linguri de apă

2 linguri de pasta de creveți fermentată 

4 cepe verzi tocate

1 lingură de semințe de susan50g de ardei iute roșu măcinat

Metodă:

Tăiați varza în sferturi și presărați sare între frunze. Lăsați să stea timp de 2 ore. Clătiți varza și scurgeți-o bine. Combinați zahărul, sosul de pește, ghimbirul, usturoiul și apa până obțineți o pastă. Adăugați pasta de creveți, ceapa verde, semințele de susan și ardeiul iute. Îmbrăcați varza cu această pastă, asigurându-vă că fiecare frunză este bine acoperită. Puneți kimchi-ul în borcane și lăsați-l la fermentat pentru câteva zile înainte de a-l consuma.

SauerKraut - Germania

Ingrediente:

1 varză albă mare

1-2 linguri de sare

Metodă:

Tăiați varza foarte fin și amestecați-o cu sare într-un bol mare. Lăsați-o să stea timp de 15-20 minute. Strângeți varza cu mâinile pentru a elibera sucul. Transferați varza într-un borcan, presând bine pentru a scăpa de bulele de aer. Asigurați-vă că sucul acoperă complet varza. Lăsați borcanul într-un loc răcoros pentru 3-4 săptămâni, până când varza se fermentează.

Torshi Left - Murături Mediteraneene

Originare din regiunea Mediteraneană, aceste murături includ o varietate de legume.

Ingrediente:

2 morcovi

2 castraveți

2 ardei

1 conopidă mică

3-4 căței de usturoi

3 căni de oțet

1 cană de apă

2 linguri de sare

1 lingură de semințe de muștar

Metodă:

Tăiați legumele în forme și dimensiuni dorite. Într-un borcan mare, combinați legumele cu usturoiul și semințele de muștar. Într-un vas, aduceți la fierbere oțetul, apa și sarea. Răciți amestecul și turnați-l peste legume. Sigilați borcanul și lăsați-l într-un loc răcoros timp de 3 săptămâni.

Indiferent de rețeta aleasă, prepararea murăturilor este o tradiție care ne conectează cu sezonul, cu pământul și cu culturile din întreaga lume. Este un mod minunat de a celebra bogăția toamnei și de a ne pregăti pentru lunile reci care urmează.

Vezi și 5 ceaiuri numai bune pentru toamnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia cu o nevoie de validare

Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale pentru a doua jumătate a lunii mai 2024. Zodiile cele mai avantajate

Sursă foto: Pexels

Vești neașteptat de bune pentru Taur, Fecioară și Pești. Provocări pentru Gemeni și Săgetător

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Compromisuri pentru o zodie

pixel