Mesaje de încurajare pentru corpul tău. Ascultă-ți propriile cuvinte, nu pe ale altora!
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Într-o lume obsedată de aspectul fizic și cu un flux continuu de reclame legate de frumusețe, poate fi dificil să menținem o imagine sănătoasă a corpului nostru. Toți am trecut prin asta.

O privire rapidă în oglindă se poate transforma într-o perioadă prelungită de tristețe. Pe lângă faptul că te face să te simți rău, când te critici pentru felul în care arăți, irosești timp și energie valoroasă care ar putea fi folosită mult mai bine. Un discurs atent poate ajuta la învingerea sentimentelor negative legate de imaginea corpului și te poate pregăti să înfrunți lumea cu încredere.

Corpul meu are rolul de a face lucruri.

Este ușor să înțelegem din cultura noastră că cel mai important lucru este ca trupul nostru să fie atrăgător. Acest mesaj ne face să fim obsedați de cel mai nou produs de frumusețe sau de ultima dietă la modă și ne distrage de la faptul că trupurile noastre au multe alte roluri importante. Corpurile noastre există pentru a face lucruri. Ne permit să ne deplasăm, să comunicăm și să creăm. Chiar dacă te confrunți cu dureri sau dizabilități, corpul tău îți oferă în fiecare zi daruri. Brațele tale pot îmbrățișa pe cineva drag. Ochii tăi pot admira culorile frunzelor de toamnă. În loc să te îngrijorezi despre cât de frumos ești, gândește-te la ce poți face cu corpul tău. Apreciază ce face corpul tău pentru tine în fiecare zi și mulțumește-i pentru asta.

ȘAPTE mantre stoice pentru fiecare zi a săptămânii. Îți oferă putere în fața greutăților!

Îmi voi trata corpul cu bunătate și respect.

Ne-am dori să ne iubim corpurile în fiecare moment al fiecărei zile, dar acest lucru nu este realist pentru majoritatea dintre noi. Este important să ne amintim că nu trebuie să iubim modul în care arătăm pentru a ne trata corpurile cu bunătate și compasiune. Rușinea corporală tinde să ducă la alegeri nesănătoase, pe când gândirea cu bunătate despre corpul tău te poate ajuta să ai mai multă grijă de el. Este greu să îngrijești ceva ce nu respecți. Nu poți controla cum te tratează alții, dar poți alege să-ți respecți corpul, chiar și atunci când alții nu o fac.

Sunt mai mult decât ceea ce văd în oglindă.

Nu vom trăi niciodată într-o lume în care atractivitatea fizică nu contează. Dar nu trebuie să conteze atât de mult. Fă o pauză de la internet, îndepărtează-te de oglindă și amintește-ți de toate calitățile tale care nu au legătură cu aspectul fizic.

Voi face lumea mai bună pentru cineva astăzi.

Ce legătură are aceasta cu corpul tău? Mai mult decât ai crede. Una dintre cele mai bune metode de a ieși din propria minte când te simți deprimat este să te concentrezi pe alții. Actele de bunătate față de ceilalți nu doar că îți îmbunătățesc starea de spirit, dar te ajută să-ți amintești că acțiunile tale contează mai mult decât aspectul tău. Așadar, arată bunătate față de ceilalți și vei vedea că ceea ce faci contează mai mult decât cum arăți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Ce spune data nașterii despre calitățile pe care le ai?

Iată cu ce abilități te-ai născut, conform numerologiei!


Top citite
freepik.com

Previziuni 2025 pentru TOATE zodiile. Anul marilor schimbări, cu provocări și momente inedite

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Relații neplăcute cu familia pentru o zodie

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu scapă de tristețe

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop 5 septembrie 2024. Zodia care primește un nivel crescut de atracție de la astre

pixel