Legenda ursitoarelor. Cum trasează ele destinul omului?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Legenda ursitoarelor face parte din mitologia și folclorul românesc.

Cu siguranță, ai auzit de numeroase ori de legenda ursitoarelor. Acestea fac parte din mitologia și folclorul românesc, dar nu numai. Potrivit legendei, zânele sau ursitoarele sunt ființe magice, supranaturale, care sunt capabile să decidă destinul oamenilor încă de la naștere.

De obicei, aceste ursitoare sunt descrise ca fiind trei femei în etate. Alteori, sunt înfățișate ca zeițe capabile să țeasă firul vieții și să hotărască soarta unui nou născut.

Mai mult, conform credințelor populare, fiecare nou născut este vizitat de ursitoare la naștere. Ele propun pentru fiecare născut câte trei fire ale destinului. Primul fir simbolizează trecutul, al doilea prezentul, iar al treilea, nimic altceva decât viitorul.

ȘASE superstiții ale lunii martie pe care este necesar să le știi

Ursitoarele sunt prezentate în basme, povești, povestiri populare.

În alte culturi, există același concept de ursitoare. De pildă, în mitologia greacă, Moirele sau Parcae sunt zeițele care au darul de a decide destinul oamenilor.

Să nu uitam că ursitoarele sunt prezentate atât ca personaje pozitive, cât și ca unele malefice. De obicei, se apela la ursitoare, care sa influențeze destinul noului născut. Acestea îi asigurau copilului o viață plină de noroc, fericire și sănătate. 

Deși cele trei fire ale destinului simbolizează trecutul, prezentul și viitorul, primul fir poate să reprezinte moștenirile, al doilea alegerile pe care le face individul, iar al treilea, potențialul pe care îl are.

Legenda ursitoarelor a făcut parte dintr-o mulțime de adaptări literare și artistice. Inclusiv poezii și picturi au fost făcute pe tema ursitoarelor.

Ai în vedere și următorul articol de pe Astrosens: Noaptea întunecată a sufletului și ce trebuie să știi despre acest proces: Este o criză a vindecării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Legenda ursitoarelor. Cum trasează ele destinul omului?

Legenda ursitoarelor face parte din mitologia și...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu haos la locul de muncă

freepik.com

Ce aduce Marte în Berbec pentru Săgetător/Ascendent în Săgetător până în iunie

pixel