Inteligența Artificială - centrul atenției la Festivalul de Film Sundance
Autor: astrosens Team
Data publicării:
În luna ianuarie a anului 2024, Pluto va reveni în zodia Vărsătorului, și va readuce discuțiile despre inteligența artificială. Pluto este asociat cu transformările profunde, iar Vărsătorul se concentrează pe inovație și schimbare. Iată cum inteligența artificială devine vedeta unui festival!

Intrarea lui Pluto în Vărsător ar putea genera modificări semnificative în structurile sociale și în sistemele existente, având potențialul de a iniția o transformare socială de amploare. Semnul astrologic Vărsătorului este strâns legat de tehnologie și progresul în domeniul științei. Prezența lui Pluto în această zodie ar putea stimula descoperiri și inovații tehnologice, generând schimbări semnificative în modul în care interacționăm cu lumea înconjurătoare.

Inteligenţa artificială (IA), atât ca tehnologie, cât şi ca temă, se va afla în centrul atenţiei, în ianuarie, la Festivalul de Film Sundance organizat în Munţii Stâncoşi americani, alături de vedete de la Hollywood precum Kristen Stewart şi Jesse Eisenberg, transmite joi AFP.

Miercuri a fost anunțat programul festivalului de film independent, un eveniment consacrat care va include un musical "generativ", oferind o versiune nouă la fiecare proiecție, și documentare despre utilizarea inteligenței artificiale pentru comunicarea cu cei dragi după moarte.

„IA va fi o parte interesantă a festivalului” la următoarea ediţie, a dat asigurări pentru AFP directoarea de programe Kim Yutani. „În pregătirea festivalului, am constatat cu uimire cum a continuat să îşi facă apariţia în filme şi în discuţiile noastre”, a adăugat ea.

Această tehnologie și impactul său au fost deja parte din industria filmului și au fost punctul central al cererilor formulate de sindicatele scenariștilor și actorilor în timpul recentelor greve care au paralizat Hollywoodul pentru câteva luni.

Printre filmele care vor fi proiectate la Park City, în munţii din Utah, se numără 'Eno', care explorează cariera muzicianului Brian Eno cu ajutorul unui 'motor generativ', ce oferă un număr aproape infinit de versiuni ale filmului prin realizarea de ansambluri plecând de la sute de scene posibile.

„Un film care nu este niciodată la fel de două ori... Este ceva nou”, a declarat noul director al festivalului, Eugene Hernandez.

Bazat de asemenea pe IA, 'Love Machina' este un documentar care urmăreşte eforturile unui cuplu de a-şi perpetua dincolo de moarte dragostea care îi leagă, prin transferul conştiinţei lor într-un umanoid numit Bina48. În acelaşi timp, producţia 'Eternal You' urmăreşte subiectul unor startup-uri care doresc să creeze avatare pe care oamenii le-ar folosi, contra cost, pentru a păstra legătura cu cei dragi după moartea lor.

- Frumuseţe sălbatică - Aproximativ 90 de programe au fost selectate pentru ediţia din 2024 a festivalului cofondat de Robert Redford. Dintre acestea, 85 vor fi prezentate în premieră mondială. Printre acestea se numără două lungmetraje cu Kristen Stewart, despre care Kim Yutani a declarat că vor fi 'două dintre cele mai discutate filme în timpul festivalului'.

În 'Love Lies Bleeding', fosta vedetă din 'Twilight' interpretează rolul unei responsabile de sală de sport a cărei relaţie cu o culturistă bisexuală ia o întorsătură neaşteptată. Ea joacă, de asemenea, în 'Love me', un film prezentat în mod misterios drept o poveste de dragoste 'între o geamandură şi un satelit', într-o lume post-umană.

„Nu voi spune mai multe”, a glumit directoarea de programe în interviul acordat AFP. „Asta e tot ce ştim despre acest film înainte de a apăsa pe 'play' ”, a adăugat ea.

Jesse Eisenberg este, de asemenea, prezent de două ori pe afiş - ca regizor şi ca actor în 'A Real Pain', dar şi ca actor în 'Sasquatch Sunset', ambele filme având ca fundal legături de familie. În 'The Outrun', actriţa americano-irlandeză Saoirse Ronan interpretează rolul unei alcoolice care părăseşte Londra pentru frumuseţea sălbatică a arhipelagului scoţian Orkney.

Regizorul Richard Linklater va prezenta 'Hit Man', povestea unui profesor serios care se transformă într-un fals asasin, şi seria de documentare 'God Save Texas', un portret al oraşului său natal, Huntsville, unde este situat un penitenciar de dimensiuni considerabile.

Cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite și la câteva zile după primele alegeri primare republicane din Iowa, documentarul "War Game" va prezenta un joc de rol fără scenariu, implicând oficiali americani reali care trebuie să reacționeze la o lovitură de stat după alegeri contestate.

„Este, cu siguranţă, deranjant să ştii că aceste jocuri pot fi foarte aproape de realitate”, a remarcat Eugene Hernandez. „În acest an electoral, acest tip de subiect ne va aduce dezbateri mai aprofundate”, a adăugat el.

Ediţia din 2024 a festivalului Sundance se va desfăşura în perioada 18 - 28 ianuarie.

Sursa: AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Mariana Ionescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: www.freepik.com/

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Sursă foto: Pexels

Horoscop mai 2024. Vești nemaipomenite pentru Leu, Capricorn și Scorpion

Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale 6-12 mai 2024. Cuvinte cheie pentru fiecare zodie/ascendent

Pixabay.com

Părerea unui astrolog internațional despre Super Luna Nouă în Taur: Este un moment foarte bun pentru schimbări majore!

pixel