Începe Noaptea Muzeelor! Muzeul Fotbalului participă pentru prima dată
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Pe 13 mai, Noaptea Muzeelor va începe ediția a 19-a. Muzeul Fotbalului sau Casa cu bunici "Niciodată Singuri", participă pentru prima dată la acest eveniment.

Evenimentul este organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru al celei mai mari reţele pan-europene a muzeelor - Network of European Museum Organisations (NEMO), potrivit https://noapteamuzeelor.org/.

Ediţia din acest an este pentru prima dată organizată împreună cu muzeele din Republica Moldova.

Se alătură evenimentului, ca în fiecare an, Romanian Design Week precum şi alte festivaluri specifice industriilor culturale şi creative.

Va fi adusă, în premieră, o expoziţie a unui muzeu fenomen la nivel mondial - War Childhood Museum. Expoziţia va putea fi vizitată gratuit la Noua Galerie a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în perioada 12 mai - 12 iunie 2023.

Evenimentul cultural european Noaptea Muzeelor este corespondentul nocturn al Zilei internaţionale a muzeelor, sărbătorită în fiecare an la 18 mai. 

Muzeul Satului, cel mai de seamă reprezentant al diplomaţiei culturale româneşti. De ce nu va dispărea satul românesc?

Prima ediţie a evenimentului cultural, în ţara noastră, a avut loc la 14 mai 2005 şi a fost marcat, în Bucureşti, de Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul Naţional "George Enescu", Muzeul Naţional al Literaturii Române, dar şi de câteva instituţii din ţară, precum Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea.

Noaptea Muzeelor din 2009, la care au participat 11 instituţii bucureştene, a înregistrat cifre record de peste 100.000 de vizitatori, Muzeul Naţional de Istorie a României fiind cel preferat, cu 24.000 de vizitatori, urmat de Muzeul Naţional de Geologie - 20.000 de vizitatori, şi de Muzeul Naţional de Artă al României - 15.000 de vizitatori.

În 2022, cea de a XVIII-a ediţie a Nopţii Muzeelor a avut loc, în România, la 14 mai şi a animat nu mai puţin de 260 de spaţii şi medii muzeale şi culturale din toată ţara, potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES de către organizatori.

Evenimentul a fost prezent în 260 de muzee şi spaţii culturale, din peste 90 de localităţi (oraşe, comune, sate), care au acoperit geografic 39 de judeţe.

În Bucureşti, Noaptea Muzeelor a înregistrat un record absolut de 64 de obiective culturale. În urma centralizării datelor furnizate de reprezentanţii a 123 din cele 260 de obiective branşate la circuitul naţional, cifra de prezenţă a fost de 325.133 de vizitatori la nivelul întregii ţări, dintre care 83.409 de vizitatori numai în Bucureşti, potrivit datelor colectate de la 35 din cele 64 spaţii activate de Noaptea Muzeelor.

Sursa: AGERPRES (Documentare - Irina Andreea Cristea, editor: Roxana Losneanu, editor online: Alexandru Cojocaru)

Vezi şi: 2023: Noaptea Muzeelor. Va fi o ediţie inedită în România şi Republica Moldova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

pixel