Înălțarea Sfintei Cruci - O Lumină în Calendarul Ortodox
Autor: , Astrosens Team | Dată: 14 sep 2023, 11:42
Descoperă mai multe despre această sărbătoare amplă creștin-ortodoxă.

Înălțarea Sfintei Cruci este una dintre cele mai importante și venerate sărbători din calendarul ortodox. Ea ne aduce aminte de sacrificiul suprem al lui Iisus Hristos pentru mântuirea omenirii și de victoria Sa asupra păcatului și a morții.

Înălțarea Sfintei Cruci a avut loc în anul 335 d.Hr., când mama împăratului Constantin cel Mare, Sfânta Elena, a găsit crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul nostru Iisus Hristos, în timpul unei călătorii în Ierusalim. După descoperirea crucii, aceasta a fost expusă poporului pentru venerație. Acest eveniment a avut un impact profund asupra creștinismului timpuriu și a marcat începutul venerării publice a Sfintei Cruci.

Înălțarea Sfintei Cruci nu doar comemorează acest eveniment istoric, ci și aduce în prim-plan semnificația crucii în teologia creștină. Crucea reprezintă simultan sacrificiul și victoria, moartea și învierea. Este simbolul suprem al dragostei lui Dumnezeu pentru omenire și al jertfei necesare pentru mântuirea noastră.

În această zi specială, în biserici se săvârșesc slujbe deosebite și se organizează procesiuni cu icoana și cu bucăți din lemnul Sfintei Cruci. Credincioșii se închină și se roagă în fața acesteia, cerând binecuvântare, sănătate și protecție. De asemenea, este o zi de post aspru, unde credincioșii sunt îndemnați să se abțină de la mâncăruri de origine animală.

În lumea modernă, unde valori tradiționale sunt adesea puse sub semnul întrebării, Înălțarea Sfintei Cruci rămâne un reper de credință și devotament. Ea ne amintește de centrul credinței creștine și ne îndeamnă la reflecție, pocăință și reînnoire spirituală.

Înălțarea Sfintei Cruci nu este doar o rememorare a unui eveniment istoric, ci o celebrare a esenței credinței creștine. Este o zi în care ne reamintim de sacrificiul Mântuitorului, de dragostea infinită a lui Dumnezeu și de promisiunea vieții veșnice. În această zi, fiecare creștin este chemat să își încrucișeze inima, să își îndrepte gândurile către cer și să îmbrățișeze speranța și mângâierea pe care crucea ni le oferă.

Vezi și Filozofia Taurului: Rădăcini adânci în lumea semnelor zodiacale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Calmul, Oaza de Liniște în Haosul Cotidian

În ritmul frenetic al vieții moderne, găsirea calmului...

METODE să te bucuri de VIAȚĂ în fiecare ZI

Într-o lume atât de rapidă și tumultoasă, bucuria de...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Zodia CARE se va TRANSFORMA RADICAL în ANUL 2024

După un an 2023 în care s-au confruntat cu schimbări...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale,...


Top citite
Sursă foto: freepik.com

Horoscop BERBEC, RAC, BALANȚĂ, CAPRICORN pentru LUNA PLINĂ în BERBEC

Sursă foto: freepik.com

Luna Plină în BERBEC de pe 29 SEPTEMBRIE pentru FIECARE ZODIE

Sursă foto: Pexels

Săptămâni de foc pentru PATRU zodii. Efectele Lunii Pline și ale Eclipsei de Soare

Sursă foto: freepik.com

Dansul Cosmic: Luna Plină în Berbec și Opoziția cu Soarele în Balanță - O Cale către Autoreflecție și Armonie

Cross parteneri