Ce efect are asupra copilului expresia „nu ești bun de nimic”? Psiholog: Este ceva ce doar un părinte psihopat poate spune!
Halloween-ul, o sărbătoare de origine celtică marcată inițial în țări precum Irlanda și Scoția, a evoluat într-un eveniment cultural popular și în multe alte colțuri ale lumii.
Asociat cu simboluri mistice și atmosfera misterioasă a nopții de 31 octombrie, Halloween-ul este astăzi o celebrare a creativității, un prilej de distracție și jocuri care aduc împreună oameni de toate vârstele. Tradițiile clasice – costumele de groază, colindatul de tip „trick-or-treat”, decorațiunile cu dovleci sculptați și decorurile tematice – au început să fie îmbrățișate și de țări din afara spațiului anglo-saxon, cum ar fi România.
În România, Halloween-ul a câștigat popularitate în ultimele decenii, în special datorită expunerii media și dorinței tinerelor generații de a experimenta o sărbătoare unică și amuzantă. În marile orașe, se organizează petreceri tematice, parade de costume, ateliere de sculptat dovleci și evenimente pentru copii și adulți, transformând această sărbătoare într-o ocazie specială pentru comunități să se bucure de atmosfera de toamnă și de o doză de fantezie.
Concerte rock, concursuri, parada costumelor, ateliere gratuite de sculptat dovleci, dar şi delicii culinare şi decoraţiuni de luat acasă se regăsesc printre atracţiile 'West Side Hallo Fest', care va avea loc, în perioada 25-27 octombrie, pe Insula Lacul Morii.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6 transmis joi, încă de la intrarea pe insulă, vizitatorii vor putea admira arcadele decorate cu pânze albe şi negre, cu fantome, ciori, lăzi vechi cu dovleci şi porumb, precum şi câteva ferestre 'blocate' cu scânduri bătute în cuie.
Un alt element de decor este un dovleac gigant cu diametrul de 2,5 metri, luminat la interior şi construit din materiale naturale, pe structură de fier. Toată insula va fi plină cu 45 de tone de dovleci. Decorul este completat de o vrăjitoare de aproape trei metri înălţime, copaci cu ciori, fantome, schelete, măşti, o căruţă veche de aproape 100 de ani, plină cu baloţi de paie şi dovleci, şi foarte multe flori de toamnă.
Vizitatorii, adulţi şi copii, sunt îndemnaţi să vină costumaţi.
Vor putea participa la o paradă a costumelor, iar la final vor câştiga premii din partea sponsorilor. Cine vrea senzaţii tari poate urca la bordul autobuzului Ghost Ride, o casă 'a groazei', 'a fantomelor'.
În programul 'West Side Hallo Fest' se regăsesc, pe 25 octombrie, la scena mare: trupa Zagan, un concert al Alexandrei Crişan şi altul al Alexandrei Căpitănescu.
Pe 26 octombrie, în program figurează la scena mare: prezentare de machiaje şi coafuri, Corul Nostalgia, Corul Seniorilor, un concert Smiley şi altul Carla's Dreams.
Pe 27 octombrie, la scena mare, sunt programate concerte ale Patron, Scarlet Aura, Robin and the Backstabbers, Bucovina şi Viţa de Vie. În toate cele trei zile ale evenimentului copiii pot participa la ateliere gratuite, organizate de DGASPC Sector 6, de sponsorii şi de partenerii manifestării.
Pe scena copiilor, în toate cele trei zile, sunt programate momente muzicale, piese de teatru, spectacole de magie şi o paradă a costumelor. Comercianţii au pregătit şi ei delicii culinare şi decoraţiuni la fel de 'înfricoşătoare' sau în ton cu toamna. Intrarea este gratuită pe 25 octombrie, toată ziua (în intervalul orar 12,00 - 23,00), precum şi pe 26 şi 27 octombrie, între orele 10,00 - 14,00. După acest interval orar, intrarea se va face pe baza unei brăţări care costă 20 de lei zilnic sau 30 de lei pentru ambele zile. Biletele se pot cumpăra de pe iabilet.ro. Copiii sub 12 ani au gratuitate pe toată perioada festivalului organizat de Primăria Sectorului 6.
Sursa: AGERPRES/(AS - autor: Iulia Carciog, editor: Florin Marin)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
În fiecare an, pe 21 ianuarie,...
Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...
Horoscop anual. Iată prin ce...
Știm că Neptun este în Pești...