Familii ale cetățenilor franco-israelieni dispăruți cer ajutorul lui Macron
Autor: Astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Familii îndurerate ale cetățenilor franco-israelieni fac apel la președintele francez Emmanuel Macron pentru a-i ajuta să își găsească și elibereze rudele dispărute în urma conflictului.

Luptându-se să își rețină lacrimile, rudele cetățenilor franco-israelieni l-au îndemnat joi pe președintele francez Emmanuel Macron să ajute la localizarea și eliberarea copiilor, fraților și partenerilor lor dispăruți.

Conform ultimelor date oficiale, doisprezece cetățeni francezi sunt confirmați ca decedați în Israel, iar 17 sunt dispăruți.

"Îmi vreau sora înapoi, vreau ca toată lumea să își găsească familia dispărută," a spus Meitav Journo, sora Karinei Journo, în vârstă de 24 de ani, reporterilor din Tel Aviv, vorbind alături de rudele altor franco-israelieni dispăruți.

"Președinte Macron, e în mâinile dvs. ... aveți puterea să îi aduceți acasă."

Macron se va adresa națiunii la televizor seara, apelând la unitate și încercând să prevină extinderea conflictului în Franța, unde a fost o creștere a actelor antisemite.

Tatăl Karinei, Doron Journo, a spus că ea le-a trimis familiei un mesaj text în dimineața zilei de sâmbătă, spunându-le că îi iubește și se teme că nu se va mai întoarce.

"Nu știm dacă este moartă sau în Gaza," a spus Doron. "Fiica mea nu făcea război, doar plecase să danseze," a adăugat el, în timp ce sora, Meitav, plângea lângă el.

Samuel Ben David, fratele lui Celine Ben David-Nagar, în vârstă de 32 de ani, s-a adresat, de asemenea, lui Macron pentru a-și salva sora, care s-a mutat în Israel în 2006.

"Macron trebuie să facă tot posibilul pentru ca civilii să poată ieși de acolo (din Gaza)", a spus el. "Celine este franceză, fiica ei este franceză."

Soțul lui Celine, Ido Nagar, care înainte de conferința de presă ținea în brațe fiica lor de șase luni, a spus că Celine a dispărut în timp ce mergea la un festival de dans vizat de militanții Hamas.

"Ea a dat peste teroriștii Hamas și probabil a fost răpită în Gaza," a spus el, plângând. "Avem un copil mic ... te rog, adu-mi soția înapoi."

Batsheva Yaalomi, mama lui Eitan, în vârstă de 12 ani, răpit din casa lor, a povestit cum familia s-a ascuns ore în șir într-o cameră securizată înainte ca atacatorii Hamas să intre.

Soțul ei a fost rănit și este de asemenea dispărut.

"Inima mea este sfărâmată," a spus ea, cerându-i ajutorul lui Macron.

"Nu vreau ca nicio altă mamă să nu știe unde este fiul ei. Locuiam lângă Gaza. Ne doream pace."

Israel a declarat joi că nu va exista nicio excepție umanitară la asediul asupra Fâșiei Gaza până când toți ostaticii săi vor fi eliberați.

Sursă: Reuters

Vezi și Misterul zilei de vineri: Semnificația de a te naște în această zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...


Top citite
Pixabay.com

Pluto retrograd din 2 mai! Schimbări puternice pentru toate zodiile

Sursă foto: www.freepik.com/

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Sursă foto: Pexels

Horoscop mai 2024. Vești nemaipomenite pentru Leu, Capricorn și Scorpion

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Tensiuni în cuplu pentru o zodie

pixel