Emoții de toamnă în farfurie. CINCI preparate care îți încălzesc sufletul
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Toamna are o bogăție de culori, arome și texturi care ne inspiră în bucătărie.

Iată cinci preparate care vorbesc perfect despre emoția și căldura acestui anotimp!

Supă de dovleac

Această supă incredibil de gustoasă, cu arome dulci și ușor picante, este un adevărat simbol al toamnei. Se poate adăuga puțin ghimbir sau nucșoară pentru a spori aromele. Se servește cu crutoane crocante și puțin ulei de dovleac, ce îi aduce un confort aparte în serile răcoroase. Aroma sa dulceagă și cremoasă ne aduce aminte de serile petrecute in familie, la gura sobei.

DOUĂ rețete delicioase care nu îngrașă. Încearcă-le și tu!

Plăcintă cu mere și scorțișoară

Mirosul de mere coapte, amestecate cu scorțișoară, nucșoară și cuișoare, ne aduce aminte instantaneu zilele de toamnă. Plăcinta cu mere, cu aluat crocant și umplutură extrem de gustoasă, este un desert clasic care aduce aminte de gusturile copilăriei. Fiecare felie este ca o îmbrățișare dulce, perfectă pentru serile petrecute lângă șemineu!

Toamna la pahar. Rețete de băuturi calde cu aromă de scorțișoară, dovleac și ghimbir

Tartă cu pere și migdale

O tartă fină cu pere caramelizate și un strat crocant de migdale este perfectă pentru a surprinde dulceața toamnei. Textura suculentă a perelor coapte și crusta migdalelor completează această tartă ideală pentru o după-amiază liniștită. Aroma subtilă de migdale prăjite și dulceața perelor aduc o eleganță rustică mesei de toamnă.

Ratatouille "de toamnă”

O reinterpretare a clasicei mâncăruri franțuzești, dar cu legumele toamnei, cum ar fi dovlecelul, vinetele, ardeii și roșiile coapte. Dacă adaugăm ierburi proaspete și puțin ulei de măsline extravirgin ii va oferi un gust reconfortant și bogat, ideal pentru o cină ușoară. Combinația de culori vibrante din farfurie reflectă perfect paleta de nuanțe a peisajelor de toamnă.

Rețete pe care să le încerci la cina de vineri seara. Pregătește-te de weekend!

Castane coapte

Castanele coapte, simple și aromate, sunt un adevărat simbol al toamnei. Se pot servi presărate cu sare sau chiar cu puțină miere pentru o "atingere" dulce. Aroma lor puternică și textura unică evocă amintirile prin care ne plimbam prin păduri sau pe ulițe. Sunetul castanelor care pocnesc la cuptor aduce un farmec aparte după-amiezilor de toamnă târzie.

Rețete monahale. Ce poți să pregătești și tu, rapid și ușor?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare


Cele mai noi articole

Horoscop

Previziunile astrale pentru ziua de 19 septembrie 2024. 


Top citite
Sursă foto: Freepik

Venus în Scorpion până pe 17 octombrie. Iată beneficiile pentru fiecare zodie!

freepik.com

TREI eclipse, o singură toamnă! Una dintre ele va fi precum picătura care ne umple paharul

Freepik.com

PATRU zodii sunt vizate pe 17 septembrie. Două aspecte vă zdruncină din temelii!

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care va fi într-un labirint fără ieșire

pixel