Eliberează-te de trecutul dureros! Cum să treci peste o persoană care te-a făcut să suferi?
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Probabil treci printr-o despărțire dureroasă. Indiferent de cât a durat relația sau dacă jelești pierderea unei relații care nu s-a concretizat niciodată, sentimentele tale sunt valide. 

Se spune „treci peste, sunt o mulțime de pești în mare", dar cum faci asta de fapt? Cum treci peste această durere insuportabilă? Iată cinci pași pe care îi poți urma pentru a depăși acest moment.

Care sunt primele tale amintiri? Au existat momente în care părea că timpul a stat pe loc și viața părea pur și simplu diferită, mai bună? Poate că, pentru prima dată după mult timp, te-ai simțit fericit. Există un motiv pentru care pare imposibil să treci peste acea persoană. Cercetările  au descoperit că oamenii îndrăgostiți prezintă aceleași simptome ca persoanele care au o dependență comportamentală sau de substanțe. Această reacție adictivă nu este vina ta, este în ADN-ul tău.

Aceiași cercetători au descoperit că dragostea romantică este o dependență naturală și adesea pozitivă, care a evoluat acum 4 milioane de ani ca mecanism de supraviețuire pentru a încuraja legăturile și reproducerea. Chiar și cercetările cu scanări ale creierului susțin această opinie. Deoarece această stare este atât de comună atunci când te îndrăgostești, dragostea romantică nu a fost clasificată ca o dependență.

Șapte „scuze” ale partenerului infidel. Te-ai întrebat de ce nu se simte vinovat?

Ai încercat să scotocești în mintea ta pentru a identifica ce a mers prost? Ai nevoie de răspunsuri, ai nevoie să înțelegi. Când te îndrăgostești este ca o dependență, iar despărțirea este precum sevrajul. Un psiholog explică faptul că, de fiecare dată când te gândești la amintiri, când le trimiți mesaje sau când petreci timp urmărindu-i pe rețelele sociale, nu faci decât să îți hrănești dependența, adâncindu-ți durerea emoțională și complicându-ți recuperarea. A trece peste este o luptă, nu o călătorie. După o despărțire, mintea ta îți spune minciuni, făcându-te să crezi că era perfect, dar nu era și nu e.

Pentru a trece peste, trebuie să îți amintești de ce ești mai bine fără ei și trebuie să îți amintești asta des. Din acest motiv, crearea unei liste detaliate cu toate amintirile neplăcute, lucrurile pe care le-a făcut greșit și cele mai proaste calități ale sale poate fi terapeutică. Păstrează această listă pe telefon, pe oglinda din baie, pe frigider, oriunde o poți pune. Nu lăsa minciunile să învingă. Nu a fost totul numai curcubeie și fluturi. Te-a rănit și meriți mai mult.

Jeleşte. Jeleşte pierderea și acordă-ți permisiunea de a simți totul, spune o terapeută. E în regulă să te lași să simți totul: respins, amorțit, liber, abandonat, nesigur, obsedat, confuz, ușurat, devastat, trădat, furios, disperat. Este un semn chimic că îți eliberezi emoțiile din sistem. E în regulă dacă simți nevoia să te cuibărești și să plângi, pentru că în curând aceste emoții vor dispărea și această suferință va trece. Poate nu simți asta acum deloc, dar acest sentiment îngrozitor este temporar și vei trece peste el.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop săptămâna 21-27 octombrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop săptămâna 21-27 octombrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

Freepik.com

Încă o lună cu Pluto în Capricorn! Lecții finale pentru fiecare zodie/ascendent

Freepik.com

Șapte „scuze” ale partenerului infidel. Te-ai întrebat de ce nu se simte vinovat?

pixel