Gmail împlinește 20 de ani. Vezi ce astrogramă are serviciul care a revoluționat poșta electronică!
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Se împlinesc două decenii de când există Gmail!

Compania Google a marcat douăzeci de ani de când a reuşit să revoluţioneze piaţa poştei electronice, oferind Gmail, un serviciu gratuit cu aproape 1 gigabyte spaţiu de stocare pentru fiecare cont, astfel încât utilizatorii să îşi poată 'păstra e-mailurile pentru totdeauna', transmite EFE

Ce astrogramă are Gmail?

Pe 1 aprilie 2004 se “năștea” Gmail, un serviciu de care se bucură aproximativ 1.2 miliarde utilizatori. După cum putem observa, Gmail are Soarele în Berbec. De altfel, a fost și un deschizător de drumuri.

Prezența Lunii în Leu l-a făcut un serviciu destul de competitiv și dornic de afirmare. Mercur și Venus în Taur ne arată capacitatea sa de stocare. Iar Marte în Gemeni l-a făcut destul de versatil. 

Nodul Sud din Scorpion ne arată că acest serviciu va ști să iasă și să rezolve orice criză.

'Gmail este un serviciu de webmail gratuit, bazat pe căutare, cu o capacitate de stocare de până la 8 miliarde de biţi de informaţii, echivalentul a 500.000 de pagini de e-mail. Per utilizator', a precizat compania într-un comunicat la momentul respectiv.

La acea vreme, utilizatorii de e-mail Yahoo şi Microsoft puteau stoca doar între 30 şi 60 de e-mailuri gratuit, iar Gmail a promis că va stoca aproximativ 13.500 de e-mailuri înainte de a rămâne fără spaţiu.

Acum, fiecare cont Google include 15 GB de spaţiu de stocare partajat între Gmail, Google Drive şi Google Foto, iar utilizatorii care au nevoie de mai mult spaţiu îl pot cumpăra.

Alte aspecte noi ale Gmail au fost filtrarea mesajelor şi a spam-urilor, binecunoscutele mesaje electronice nesolicitate.

Comunicatul de presă din 2004 relata cu umor că Gmail 'transformă mesajele spam enervante în echivalentul cărnii la conservă', referire la faptul că termenul spam există în limba engleză dinaintea erei calculatoarelor, chiar din perioada interbelică, continuând să fie folosit în domeniul... alimentar.

Denumirea SPAM a ajuns apoi să echivaleze cu carnea tocată fiartă. Al doilea război mondial a contribuit şi el la popularitatea acestui produs. Acest aspect al nesolicitării şi al omniprezenţei reclamelor a stat la baza botezării ulterioare a mesajelor electronice nesolicitate cu numele de SPAM.

Serviciul de e-mail are acum aproximativ 1,2 miliarde de utilizatori în întreaga lume, potrivit The Verge, iar adresele de e-mail, pentru mulţi, au devenit o cheie pentru a intra în alte aplicaţii.

De-a lungul timpului, Gmail a adăugat servicii precum chat-uri, apeluri video sau chiar posibilitatea de a folosi inteligenţa artificială a Google pentru a scrie e-mailuri.

În pofida popularităţii aplicaţiei, Google concurează acum cu alte servicii de mesagerie online, cum ar fi Slack şi WhatsApp.

Sursa: AGERPRES (AS - autor: Nicoleta-Denisa Telente, editor: Mariana Ionescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Ce aduce Marte în Berbec pentru Gemeni/Ascendent în Gemeni până în iunie

Pixabay.com

Ce trebuie să știe nativii din zodiacul chinezesc până pe 8 mai? Aveți mai multă putere!

Sursă foto: Pexels

Care sunt ZODIILE care vor avea cele mai LUMINATE sărbători

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop săptămâna 29 aprilie - 5 mai 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

pixel