Diferența dintre remușcare și vinovăție după infidelitate. Chiar îi pare rău pentru ce a făcut sau te joacă pe degete?
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Experții explică care este diferența dintre remușcare și vinovăție când vine vorba de înșelat. Persoana care a comis fapta poate alege calea mai ușoară sau poate chiar să simtă regret față de tine.

„Pentru prima dată în viața mea, am înșelat pe cineva. Și nu doar că am făcut-o, am înșelat o fată care a fost foarte bună cu mine. Și am înșelat-o cu fosta mea prietenă. Ca să fiu sincer cu tine, aseară am avut un moment și m-a cuprins o groază, frate, de parcă realizam ce am făcut. Adică, chiar și după ce am făcut asta într-un mod foarte oribil, știu că trebuia să se întâmple.

De ce? Pentru că singurul motiv pentru care am înșelat-o pe fata aceea este pentru că nu-mi plăcea atât de mult. Așa că, cel mai ușor mod de a înșela pe cineva este să fii cu cineva care nici măcar nu-ți place atât de mult de la început. Și știu că asta sună urât. Cumva, asta a fost nedreptatea pe care i-am făcut-o.”, spune un bărbat în cadrul unui interviu

Vezi aici videoclipul.

Ce este vinovăția celui care înșală?

Este sentimentul de anxietate și stres pe care o persoană îl poate experimenta după ce și-a înșelat partenerul, explică experții în relații. Această vinovăție vine din gândurile care se învârt în mintea lor despre cum și de ce ar fi putut trăda încrederea partenerului și propriul lor compas etic. Ar putea să se întrebe pe ei înșiși și de ce au făcut alegerile pe care acum le regretă profund.

Diferența dintre vinovăție și remușcare

Vinovăția este legată de persoana care simte emoția, în timp ce remușcarea este un sentiment mai profund. Un consilier licențiat în sănătate mintală spune că remușcarea este un sentiment profund de tristețe pe care cineva îl poate simți în urma unei acțiuni care a rănit o altă persoană. De cele mai multe ori, vinovăția însoțește remușcarea. Vinovăția este un sentiment de îngrijorare că ai făcut ceva greșit, urmat adesea de o acțiune pentru a îndrepta acea greșeală. De asemenea, vinovăția este de obicei simțită doar de persoana care a greșit.

Iubirea nu mai există, dar unele cupluri refuză divorțul. De ce aleg să rămână într-o relație fără iubire?

Simplificând, remușcarea spune: „Iartă-mă că te-am rănit”, în timp ce vinovăția sau regretul spun: „Nu mai face să mă simt vinovat că te-am rănit.” Vinovăția pare adesea plată, lipsită de emoții, și este mai concentrată pe trecerea peste și pe a termina cu 'pedeapsa'”, spun specialiștii. Și pentru ca o relație să supraviețuiască unei infidelități, trebuie să fii convins că tristețea, confesiunile și durerea emoțională ale partenerului tău sunt autentice și că se bazează pe remușcare, nu pe vinovăție sau regret.

Cum să mergi mai departe după o aventură

O persoană poate începe să se vindece după infidelitate, permițându-și să simtă mai întâi tristețea, dezamăgirea și trădarea. Dacă partenerul tău încearcă să te închidă, să te învinovățească sau îți cere pur și simplu „să treci peste”, probabil că nu este încă pregătit să simtă remușcare pentru acțiunile sale. Și, până atunci, ar trebui probabil să te gândești de două ori înainte de a avea încredere în el și în angajamentul său față de tine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Horoscop 16 septembrie 2024. Zodia care va pune gaz pe foc

Cu ce ne întâmpină astrele la început de săptămână?

Horoscop 16 septembrie 2024. O zodie va fi cu capul în nori

Care sunt recomandările zilei pentru ultimii șase...


Top citite
Sursă foto: Freepik

Ce aduce Sezonul Balanței pentru fiecare zodie/ascendent până pe 23 octombrie

Sursă foto: Freepik

Horoscop final de an 2024. Previziunile astrale pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

freepik.com

Eclipsa de Lună de pe 18 septembrie. Revelații și schimbări pentru TOATE zodiile

Sursă foto: Freepik

Marte activează axa karmă-destin. Patru zodii vor primi lecții

pixel