Cartoful dulce, "aur" pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să-l consumi zilnic
Mulți spun că are gust de...
Luni
Mic dejun: shake preparat la blender dintr-o ceaşcă de fructe de pădure (pot fi şi din cele congelate), o jumătate de banană şi 200 ml suc de merişor; un biscuite cu făină de ovăz, o lingură de brânzică de casă
Gustare de dimineaţă: 5 migdale, 5 nuci braziliene
Prânz: supă-cremă de mazăre verde sau salata cu ou: 1 ou fiert tare, feliat, frunze de diferite tipuri de salată, ardei roşu, ceapă verde, castravete şi dressing din ulei de măsline şi oţet balsamic
Gustare de după-amiază: o lingură de fructe goji
Cina: 200 g de pui la tigaie cu garnitură de spanac
Marţi
Mic dejun: shake preparat la blender din 2 linguri de fructe de pădure congelate, 200 ml lapte organic parţial degresat sau lapte de cocos, 1 lingură de iaurt natural, o jumătate de banană
Gustare de dimineaţă: 2 linguri de afine
Prânz: salata cu 100 g de somon la grătar cu ghimbir şi chilli
Gustare de după-amiază: suc de legume proaspăt
Cina: 100 g de peşte cu sos iute
Miercuri
Mic dejun: mix muesli cu 2 linguri ovăz integral, 5 migdale, 5 alune, 1 lingură de fruct goji, 1 linguriţă de seminţe de floarea soarelui, o linguriţă de seminţe de in măcinate. Toarnă deasupra 200 ml de lapte organic parţial degresat sau lapte de cocos, lasă deoparte 20 de minute şi serveşte.
Gustare de dimineaţă: 10 căpşune
Prânz: sfeclă roşie fiartă şi pasată (20 g), amestecată cu 75 g de năut din conservă, 1 linguriţă de pastă de susan, 1 căţel de usturoi, 2 linguriţe de ulei de măsline extravirgin, 1 linguriţă de ulei de cocos şi un praf de piper cayenne. Serveşte pasta alături de crudităţi (felii de morcov, bucăţi de ardei capia sau castravete).
Gustare de după-amiază: baton cu proteine
Cină: 150 g de friptură de miel şi câteva chiftele vegetale (falafel)
Joi
Mic dejun: shake preparat la blender din pulpa unui mango, o jumătate de banană, 200 ml de lapte organic parţial degresat sau lapte de cocos, 1 lingură de iaurt natural degresat
Gustare de dimineaţă: o mână de amestec de fructe oleaginoase (migdale, nuci braziliene, nuci)
Prânz: salată cu 40 g de somon afumat (sau alt tip de peşte afumat), frunze de salată verde, rucola, o jumătate de avocado feliat, roşii cherry, 1 lingură de seminţe de pin şi măsline negre
Gustare de după-amiază: o prună, o lingură de fructe goji
Cina: mâncare din 150 g de linte, 1 ceapă mică tocată, un căţel de usturoi, o frunză de dafin, o linguriţă de chimion, fierte în 400 ml apă şi garnisite cu o linguriţă de seminţe de pin, frunze de baby spanac şi dressing de usturoi cu verdeaţă
Vineri
Mic dejun: un iaurt natural mic cu un măr feliat sau seminţe de rodie, câteva căpşune, 1 linguriţă de cereale crocante, 6 migdale tocate şi o jumătate de linguriţă de miere
Gustare de dimineaţă: 25 g de nuci
Prânz: salată de pui sau tortilla cu 30 g de pui fiert (sau afumat), un ardei roşu tocat, o roşie mică tocată, frunze de salată şi puţin dressing la alegere
Gustare de după-amiază: suc proaspăt de legume
Cină: burgeri din 100 g de somon cu sos de mango sau 100 g de carne de porc cu usturoi
Sâmbătă
Mic dejun: shake preparat la blender din 6 căpşuni, o lingură de afine, 10 cireşe fără sâmburi, o linguriţă de cacao şi 200 ml de lapte organic sau lapte de cocos
Gustare de dimineaţă: 5 migdale, 5 nuci braziliene
Prânz: salata grecească, alături de 5-6 linguri de brânzică de casă
Gustare de după-amiază: shake proaspăt de fructe
Cina: 150 g de carne de miel
Duminică
Mic dejun: omletă dintr-un ou, ardei roşu, o lingură de verdeţuri tocate
Gustare de dimineaţă: o lingură de fructe goji
Prânz: salată toscană cu fasole din conservă
Gustare de după-amiază: un fruct
Cina: 150 de pui la tigaie cu 2 linguriţe de ulei de cocos, ghimbir proaspăt, ardei roşu şi o linguriţă de caju
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Mulți spun că are gust de...
Mulți oameni se confruntă cu...
Această Lună Nouă în Scorpion...
Pe măsură ce îmbătrânim,...
Începe sezonul Săgetătorului....
Mercur a intrat în semnul...
Să vedem ce urmează pentru...