Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data actualizării:
Data publicării:
Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și căldura toamnei direct în bucătăria ta!

Aceste rețete delicioase aduc în farfurie aromele calde și reconfortante ale toamnei, potrivite pentru a te bucura de zilele răcoroase. Ingredientele simple și bogate creează deserturi ideale pentru momentele de răsfăț!

Tort de dovleac

Ingrediente pentru tort

  • Spray de gătit
  • 360 g făină universală
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • 1/2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță sare kosher
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță nucșoară măcinată
  • 1/4 linguriță ghimbir măcinat
  • 115 g unt, înmuiat
  • 270 g zahăr brun presat
  • 150 g zahăr granulat
  • 4 ouă mari
  • 1 linguriță extract de vanilie pur
  • 425 g piure de dovleac

Pentru glazură

  • 450 g cremă de brânză, înmuiată
  • 85 g unt, înmuiat
  • 290 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie pur
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • Un praf de sare kosher

Preîncălzește cuptorul la 175°C. Tapetează o tavă de copt de 23x33 cm cu hârtie de copt și unge cu spray de gătit. Într-un bol mediu, amestecă făina, scorțișoara, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, nucșoara și ghimbirul. Într-un bol mare, folosind un mixer, bate untul și zaharurile până devin ușoare și pufoase. Adaugă ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare. Adaugă vanilia și piureul de dovleac și amestecă până se omogenizează. Încorporează ingredientele uscate și amestecă până se combină. Toarnă aluatul în tavă și nivelează suprafața.Coace timp de 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată. Lasă să se răcească complet.

Prepară glazura: Bate crema de brânză și untul până devin netede. Adaugă zahărul pudră, apoi vanilia și un praf de sare.Scoate tortul din tavă și glazurează-l. Presară scorțișoară deasupra.

Rețete de toamnă din anii 1800 care îți vor transforma bucătăria într-o călătorie în timp!

Mere înflorite

Ingrediente

  • Spray de gătit
  • 60 g unt topit
  • 15 g zahăr brun presat
  • 15 g zahăr granulat
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
  • 4 mere
  • 8 cuburi de caramel
  • Înghețată de vanilie pentru servit

Caramel pentru stropit

Preîncălzește cuptorul la 190°C și unge o tavă medie de copt cu spray de gătit. Într-un bol mic, amestecă untul, zaharurile și scorțișoara. Taie partea de sus a fiecărui măr și scoate miezul cu un aparat de scos sâmburii. Dacă e nevoie, curăță resturile de miez cu o linguriță.Fă două tăieturi circulare în măr, apoi taie transversal fără a tăia prin miez. Așază merele într-o tavă mică de copt. Umple fiecare măr cu două cuburi de caramel și unge-le cu amestecul de unt topit. Coace timp de 30 de minute, până când merele devin moi. Servește calde cu înghețată și caramel.

Gogoși cu cidru de mere

Ingrediente

  • Spray de gătit
  • 240 ml cidru de mere
  • 240 g făină universală
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță sare kosher
  • 1/2 linguriță nucșoară măcinată
  • 1/4 linguriță ghimbir măcinat
  • 1/2 lingurițe scorțișoară măcinată, împărțite
  • 180 ml ulei vegetal
  • 105 g zahăr brun închis presat
  • 200 g zahăr granulat, împărțit
  • 1 ou mare
  • 85 g unt nesărat, topit

Echipament necesar

  • 2 tăvi de gogoși

Preîncălzește cuptorul la 175°C. Unge 2 tăvi de gogoși cu spray de gătit. Fierbe cidrul de mere până se reduce la aproximativ 120 ml. Lasă-l să se răcească. Amestecă făina, praful de copt, sarea, nucșoara, ghimbirul și 2 lingurițe de scorțișoară. Amestecă uleiul, zahărul brun și 100 g zahăr granulat. Adaugă oul și amestecă până se omogenizează. Adaugă ingredientele uscate și cidrul și amestecă. Toarnă aluatul în tăvile de gogoși, umplându-le pe trei sferturi. Coace 12-15 minute. Lasă-le să se răcească 5 minute, apoi scoate-le pe un grătar. Amestecă restul de zahăr cu scorțișoara rămasă. Unge gogoșile cu unt și trece-le prin zahărul cu scorțișoară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Pluto intră mâine în Vărsător! Previziuni extraordinare pentru TOATE zodiile, până în 2044

freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

pixel