Delicii răcoritoare. Cele mai bune deserturi pentru a înfrunta vara
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Iată câteva idei delicioase de deserturi perfecte pentru vară!

Nu știi ce să pregătești în zilele de vară? Îți oferim niște sugestii!

Tort de lămâie și zmeură

Ingrediente pentru blat:

180 g făină

1 linguriță praf de copt

1/4 linguriță bicarbonat de sodiu

1/4 linguriță sare

Coaja rasă de la 2 lămâi

120 ml suc de lămâie proaspăt stors

120 ml lapte

115 g unt, la temperatura camerei

200 g zahăr

2 ouă

Ingrediente pentru umplutură:

300 g zmeură proaspătă sau dulceață de zmeură

250 g frișcă lichidă, bătută

Instrucțiuni:

Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge și tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (20 cm diametru).

Într-un bol mediu, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Separat, amestecă coaja de lămâie, sucul de lămâie și laptele.

Folosind un mixer electric, bate untul și zahărul până devine pufos și deschis la culoare. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare.

Adaugă alternativ amestecul de făină și cel de lămâie la compoziția de unt, începând și terminând cu amestecul de făină. Amestecă până se combină bine.

Toarnă aluatul în forma pregătită și coace timp de 25-30 de minute sau până când un scobitor introdusă în centrul tortului iese curată.

Lasă tortul să se răcească complet în formă înainte de a-l scoate.

Într-un bol mare, amestecă zmeura cu jumătate din cantitatea de frișcă bătută.

Taie tortul în două straturi orizontale. Așează primul strat pe un platou de servire și acoperă cu jumătate din umplutură. Așează cel de-al doilea strat de tort deasupra și acoperă cu restul de frișcă bătută și zmeură.

Servește tortul rece, decorat cu felii de lămâie sau zmeură proaspătă.

Panna cotta cu fructe de pădure

Ingrediente:

500 ml frișcă lichidă

100 g zahăr

1 linguriță extract de vanilie

10 g gelatină

3 linguri apă rece

Fructe de pădure proaspete pentru decor

Instrucțiuni:

Într-un vas mic, pune gelatina în apă rece și las-o să stea câteva minute până se umflă.

Într-o cratiță, încălzește frișca lichidă, zahărul și extractul de vanilie până când începe să fiarbă ușor.

Îndepărtează cratița de pe foc și adaugă gelatina hidratată, amestecând bine până când gelatina este complet dizolvată.

Toarnă amestecul în forme individuale sau într-o formă mare și lasă la frigider cel puțin 4 ore sau până când panna cotta este fermă.

Decorează cu fructe de pădure proaspete și servește rece.

Cheesecake cu căpșuni

Ingrediente pentru crustă:

200 g biscuiți digestivi

100 g unt topit

Ingrediente pentru umplutură:

500 g brânză de vaci

200 g cremă de brânză

150 g zahăr

1 linguriță extract de vanilie

3 ouă

250 g căpșuni proaspete, tăiate felii

Instrucțiuni:

Preîncălzește cuptorul la 160°C și unge o formă de tort (24 cm diametru) cu unt.

Pune biscuiții într-o pungă ziplock și zdrobește-i cu un sucitor sau folosind un blender până se transformă în măruntaie.

Amestecă biscuiții zdrobiți cu untul topit până obții o consistență nisipoasă. Presează amestecul de biscuiți într-un strat uniform pe fundul formei de tort.

Într-un bol mare, bate brânza de vaci, crema de brânză, zahărul și vanilia până când compoziția devine cremoasă și omogenă.

Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare.

Toarnă compoziția peste crustă în forma pregătită și nivelează cu o spatulă.

Coace cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când marginile sunt ușor aurii și centrul este ușor tremurător.

Lasă cheesecake-ul să se răcească complet în formă, apoi refrigerază-l cel puțin 4 ore sau peste noapte.

Înainte de servire, decorează cheesecake-ul cu felii de căpșuni proaspete sau cu sos de căpșuni.

TREI deserturi deosebite. Încearcă aceste rețete ca să obții ceva rafinat!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...

Ostropel de pui. TREI rețete tradiționale din anii '50

Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...

Deserturi delicioase cu esența toamnei în fiecare mușcătură

Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

freepik.com

Zodiile care trebuie să își corecteze greșelile înainte de sfârșitul anului. E timpul să tragă linie!

pixel