De ce să nu păstrezi sub nicio formă hainele unei persoane care a decedat. Ce anume ar trebui să faci cu ele?
Autor: Elena Airini
Data publicării:
Maestrul spiritual Sadghuru ne spune de ce nu este bine să păstrăm în jurul nostru hainele unei persoane care a decedat, ce anume se întâmplă cu energia corpului și ce ar fi de făcut pentru a ne menține cât mai echilibrați, dar și pentru a-i ușura drumul persoanei care a murit. Detalii neștiute despre asta din punctul de vedere al felului în care filosofia indiană vede procesul morții, vedem mai jos. 

Sadghuru ne spune aici de ce nu e bine să purtăm hainele unei persoane care a murit. Acesta ne explică faptul că, în primul rând, nu mori într-o singură zi deoarece anumite procese încă se petrec în corpul tău după ce a fost declarat decesul din punct de vedere medical. Așa cum te naști sau te dezvolți întru naștere pe parcursul a nouă luni, și moartea face parte dintr-un proces mai amplu. 

Există cinci manifestări ale vieții fizice: samana, prana, udana, apana și vyana. Din momentul în care se declară moartea, samana începe să iasă. Samana este cea care se ocupă cu temperatura corpului care scade după momentul morții, corpul se răcește. În 48-64 de ore iese prana, de la 11 la 14 zile iese vyana. Ar trebui să se țină cont și de faptul că în aceste perioade există procese tantrice prin care corpul ar putea fi reînviat.

Ceea ce ești tu, din punct de vedere fizic, poate fi luat din hainele tale, în special din cele mai apropiate de corpul tău. Se pot preleva de pe ele probe de ADN, deci, tu încă ești acolo peste tot.

Yoginii după ce mor, vor da foc colibei în care au locuit. Ei fac asta pentru că nu vor ca nimic din ei să rămână să trăiască ulterior. Prin obiectele foarte apropiate de noi, corpul fizic încă rămâne undeva în zonă, de aceea tot ce deții trebuie menținut la minimum. Dacă intri în camera unui sanyasi o să vezi că are doar trei rânduri de haine și un singur pahar, o singură farfurie, un singur cearșaf. Nu vrea să atingă prea multe lucruri în lume. Nu vrea să își lase corpul în prea multe locuri, deoarece pentru a-l strânge apoi, va fi foarte greu. Lucrurile din tine, părțile din tine nu vor vrea să plece când va veni vremea de plecat.

Atunci când cineva moare, în lumea asta unde oamenii au adunat atât de multe haine pentru trei vieți, mai multă încălțăminte cât pentru zece vieți, să arzi totul ar fi o pierdere. Însă pe cele foarte intime, lenjeria în special, acestea trebuie arse, altfel există tot felul de tendințe. Dacă sunt multe haine, înainte de a fi donate, acestea ar trebui spălate neapărat. 

Sadghuru spune că dacă îi dai unui câine 100 de jachete și îi spui să îl caute pe Jim, el va mirosi exact jacheta lui Jim. Deci, Jim rămâne cumva în jacheta respectivă. La moartea unei persoane, dacă corpul acesteia încă rămâne în jur, în diverse tipuri de forțe ar putea să își facă apariția. Jacheta lui Jim e ca un fel de corp neocupat, ceea nu e chiar un lucru bun.

Spală totul în primele zile după decesul cuiva și asigură-te că ldacă donezi hainele acestuia, le împrăștii în multe părți. Restul lucurilor, arde-le, în special pe cele care sunt legate direct de corp, acesta este sfatul pe care îl oferă Sadghuru. 

Urmărește mai jos întregul VIDEO.

Ai citit și despre mesajele îngerilor pentru a doua jumătate a anului. Previziuni iunie-decembrie 2022. Cum poți comunica cu îngerii?

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Legenda ursitoarelor. Cum trasează ele destinul omului?

Legenda ursitoarelor face parte din mitologia și...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Luna Plină din Scorpion

pixel