Curățenia de sărbători: 7 sfaturi pentru rezultate uimitoare
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Ești cu gândul la vacanță și la cadourile de Crăciun? Nu este de mirare, însă nu trebuie să omiți nici curățenia din locuință! Indiferent dacă ai sau nu prietenii sau familia în vizită, casa trebuie să strălucească. Nu te teme, o să-ți rămână timp prețios și pentru relaxare. Descoperă cele mai importante sfaturi, ca să termini rapid curățenia de sărbători!  

1. Creează o atmosferă relaxantă

Ai decis să începi curățenia? Te felicităm, însă pentru această activitate ar fi bine să te umpli de energie. Încearcă să-ți modifici starea de spirit și să creezi o atmosferă relaxantă. Nimeni nu-și dorește să facă curățenie în grabă sau cu o stare nepotrivită. Dacă te ajută, pornește muzica și ascultă melodiile preferate. Cine a zis că nu poți cânta în timp ce aspiri sau ștergi praful?

Nu începe curățenia alergând dintr-o camera în alta, ci decide cu ce încăpere începi. Ocupă-te mai întâi de cele mai mari camere, pe care le poți goli de obiectele pe care s-a depus praf sau pe care ești nevoit să le speli.

2. Lasă geamurile larg deschise

Știm că temperaturile pot scădea drastic în sezonul rece, însă ar fi bine să aerisești corespunzător fiecare cameră. Îmbracă-te mai gros și deschide fiecare geam, astfel încât să circule aer curat. Mai mult, lumina naturală te ajută să observi mai ușor fiecare colțișor, astfel încât nimic să nu scape necurățat.

3. Scapă de obiectele mari din camere și așează-le în cutii pe cele mici

Gata, curățenia de sărbători poate să înceapă! După ce ai aerisit și ai pregătit playlistul cu melodii, este recomandat să îndepărtezi scaunele, fotoliile sau mesele din fiecare cameră. Pune-le pe toate în hol sau în altă încăpere, până când faci curat. Ca să nu se piardă obiectele mai mici, ai putea să le așezi în cutii, de unde să le recuperezi ușor.

4. Verifică dacă ai lucruri care nu-ți folosesc

Înainte să te apuci de aspirat, poți să verifici prin sertare sau dulapuri dacă ai lucruri nefolositoare. Este un moment oportun să faci curățenie generală și de ce nu, poate chiar donezi obiectele care arată bine, dar pe care nu le mai utilizezi. Hainele curate, bijuteriile sau vesela pot fi cadouri care îi bucură pe cei nevoiași. Depozitează-le în cutii și oferă-le cu drag.

5. Aspiră, dă cu mopul și șterge praful

Este un moment mai neplăcut dar absolut necesar, pentru o curățenie de sărbători ca la carte! Ia la rând fiecare cameră liberă și aspiră de la un capăt la altul, după ce ai șters praful cu spray sau ceară pentru mobilă. În final, nu mai rămâne decât să dai cu mopul, până când podelele strălucesc.

6. Pune totul la loc și redecorează

Acum, trebuie să așezi obiectele la loc, fie că este vorba de masă, scaun sau pat. Ai terminat cu aranjatul pieselor de mobilier? Ar fi ideal să pui la locul lor și obiectele decorative sau să le înlocuiești cu altele, special pentru sărbători. Conurile de brad, instalațiile luminoase sau panglicile colorate pot transforma, pe loc, orice decor.

7. Profită de binemeritatele clipe de relaxare

Probabil că ai verificat deja dacă nu ai uitat să cureți vreun colțișor din casă. Acum, este momentul să te bucuri de roadele muncii tale. Servește o cafea sau un ceai, aprinde bețișoare parfumate și creează o atmosferă intimă în propria locuință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop săptămâna 15-21 aprilie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

Sursă foto: Pexels

Final de aprilie cu evenimente neașteptate pentru Taur, Leu, Scorpion și Vărsător

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie va avea de împărțit multe reproșuri!

freepik.com

Săptămână de foc pentru trei zodii. Două au de muncă în relații, iar alta se supără la serviciu

pixel