Cum arată platforma imprimată 3D care simulează condițiile de pe Marte
Autor: Liana Ganea
Data publicării:
Nisip roșu de jur împrejur și un lanț muntos la orizont. Nu este un peisaj de la 237 de milioane de kilometri distanță, ci un colț al Centrului Spațial Johnson al NASA, de lângă Houston.

NASA intenționează să trimită astronauți pe Marte în următorul deceniu. Până atunci, agenția spațială americană vrea să vadă care ar fi efectele unui mediu izolat, cu resurse limitate asupra echipajului, relatează The Guardian

Începând din iunie, patru voluntari își vor petrece un an închiși înauntru, ca și cum ar fi pe Marte. Cercetătorii NASA au făcut tot ce le-a stat în putință pentru ca mediul să fie cât mai realist cu putință astfel încât să poată vedea impactul pe care un an de izolare cu resurse limitate îl are supra sănătății umane. Cei patru membri ai echipajului vor locui într-o mică structură care a fost construită folosind o imprimantă 3D uriașă, pentru a simula modul în care NASA poate crea structuri pe suprafața marțiană, cu solul marțian.

Structura are patru dormitoare mici, două băi, o zonă de lucru, o sală de sport și un dispensar, iar în zona exterioară este concepută să imite suprafața planetei Marte. „Habitatul a fost imprimat 3D. Aceasta este una dintre tehnologiile pe care NASA le privește ca având potențial de a construi habitate pe alte suprafețe planetare sau lunare”, a spus Grace Douglas, cercetător la NASA. Cei patru voluntari vor efectua experimente, vor cultiva alimente, vor face exerciții fizice și vor fi testați în mod regulat. „O parte din activitățile misiunii noastre pe Marte ar fi, pe lângă geologie și explorare, construirea și menținerea infrastructurii pentru viața pe Marte, pentru viața umană pe Marte. Așa că, pentru ca oamenii să vină și pentru viitoarele misiuni, ei vor începe să construiască acea infrastructură”, explică Douglas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Aplicația ChatGPT se lansează și pe Android

De săptămâna viitoare, ChatGPT va avea o aplicaţie şi...

Cum să-ți dai seama dacă ai fost blocat pe WhatsApp

Dacă vă întrebaţi dacă aţi fost blocaţi pe WhatsApp de...

NASA, descoperire-surpriză în spaţiu: "Este extraordinar!"

O nouă misiune a Agenției Spațiale Nord-Americane -...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel