Cea mai ușoară bicicletă din lume, atracție la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva
Autor: Liana Ganea
Data publicării:
Inventatorii din judeţul Arad sunt prezenţi, în aceste zile, la Salonul Mondial de Invenţii de la Geneva, iar una dintre atracţii este cea mai uşoară bicicletă din lume creată de Dan Sobol. Inventatorul s-a prezentat la Geneva cu alte două invenţii.

Consiliul Judeţean Arad a transmis, vineri, că standul Aradului este poziţionat chiar lângă cel al Chinei, care atrage aproximativ 85 la sută dintre vizitatori, iar o parte dintre aceştia vizitează şi invenţiile celor din Arad.

”Piesa de cea mai mare atractivitate a Aradului o reprezintă bicicleta realizată de Dan Sobol, cea mai uşoară lume, pe care foarte mulţi vizitatori o ridică, o analizează, o admiră. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Ionel Bulbuc, a declarat că va iniţia un program de prezentare a acestei invenţii în toate liceele din judeţ, unde îşi doreşte să organizeze, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, laboratoare de prezentare a invenţiilor şi inovaţiilor arădene, în vederea creşterii interesului tinerilor faţă de acest domeniu”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Arad.

În ceea ce îl priveşte pe inventatorul Dan Sobol, acesta a venit la Geneva cu trei invenţii brevetate. Una este o turbină eoliană dublu rotor contrarotativ cu pale semirigide extensibile ce au suprafaţă şi asimetrie continuu variabilă.

”Turbinele eoliene contrarotative cu pale semirigide extensibile ce au suprafaţă şi asimetrie continuu variabilă sunt destinate instalaţiilor eoliene, dar şi altor utilizări. Sunt prevăzute cu două rotoare contrarotative cu un număr impar de pale, rotoare special concepute a fi ghidaje şi/sau purtătoare a generatorului electric, ansamblu ce se mişcă simetric sub presiunea masei de aer devenind foarte performante funcţional, fără zgomote şi vibraţii, construite cu îmbunătăţirea efectului dinamic prin configurarea palelor şi a carcaselor speciale prevăzute cu voleţi de curgere”, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Aplicația ChatGPT se lansează și pe Android

De săptămâna viitoare, ChatGPT va avea o aplicaţie şi...

Cum să-ți dai seama dacă ai fost blocat pe WhatsApp

Dacă vă întrebaţi dacă aţi fost blocaţi pe WhatsApp de...

NASA, descoperire-surpriză în spaţiu: "Este extraordinar!"

O nouă misiune a Agenției Spațiale Nord-Americane -...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Sursă foto: Canal YouTube @tarotastrology

Horoscop internațional pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

pixel