Concepte filozofice pe înțelesul tuturor: Cum să gândești clar pentru a obține succesul
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Cu cât devii mai bun în gândire, cu atât devii mai bun în rezolvarea problemelor. Și gândirea bună începe cu claritatea. Află cum aplici tehnica numită ”dacă-atunci”!

”Fericirea vieții tale depinde de calitatea gândurilor tale.” - Marcus Aurelius

Aproape fiecare persoană crede că este un bun gânditor, însă în realitate, puțini oameni chiar sunt. Un gânditor cu adevărat remarcabil este într-o continuă creștere și evoluție, deci uită-te în jurul tău: câți oameni vezi că avansează în viață? Câți oameni vezi că rezolvă problemă după problemă? Și, dimpotrivă, câți oameni vezi că aleargă în cerc? Câți oameni vezi încă încercând să rezolve aceleași probleme pe care le abordau acum câțiva ani? Cu cât devii mai bun în gândire, cu atât devii mai bun în rezolvarea problemelor.

Și gândirea bună începe cu claritatea. Un gând clar este neechivoc, surprinde esența lucrurilor și este formulat logic. Un gând clar poate fi comunicat printr-o propoziție simplă de tip dacă-atunci. De exemplu, dacă deschizi robinetul, atunci poți obține apă. Un gând clar duce la acțiune clară și intenționată. De exemplu, afirmația "dacă deschizi robinetul, atunci poți obține apă" conduce la o acțiune clară atunci când simți setea. Și acțiunea clară și intenționată duce la feedback clar. Când mergi să testezi robinetul pentru apă, vei afla imediat dacă gândul tău inițial era adevărat sau nu. Ori apa va ieși, ori nu. Și pentru că feedbackul clar dovedește sau respinge gândul tău, acesta ajută la îmbunătățirea înțelegerii tale despre lume. Ori vei descoperi că înțelegerea ta despre lume este corectă sau incorectă, iar aflarea că abordezi incorect te ajută să te apropii mai mult de corectitudine.

Întâlnirea cu marile idei. ȘASE cărți esențiale de filosofie

Și cu cât este mai corectă viziunea ta asupra lumii, cu atât vei fi mai bun la rezolvarea problemelor. Să luăm un exemplu. Marcus Aurelius și-a câștigat titlurile de "ultimul dintre Cei Cinci Împărați Buni ai Romei" și "rege-filozof" devenind un lider remarcabil. Și a devenit un lider remarcabil devenind un gânditor remarcabil. Și a devenit un gânditor remarcabil învățând să gândească clar. A învățat să gândească clar scriind o filozofie privată pentru el însuși, pe care acum o numim Meditații.

Marcus Aurelius Antoninus a fost împărat roman din 161 până în 180 și un filozof stoic.

În Meditațiile sale, Aurelius își organizează gândurile într-un mod logic, reflectând asupra relației dintre acțiunile sale și efectele lor. Și dacă vrei să gândești clar și să îți îmbunătățești abilitatea de rezolvare a propriilor probleme, ar fi înțelept din partea ta să faci același lucru. Organizează-ți gândurile. Redu ambiguitatea lor și fă-le clare, transformându-le în propoziții simple de tip dacă-atunci. Logica clară duce la gânduri clare. Gândurile clare duc la acțiune clară și intenționată. Acțiunea clară și intenționată duce la feedback clar. Feedbackul clar duce la o înțelegere îmbunătățită a lumii. Și o înțelegere mai clară a lumii conduce la o abilitate mai bună de a rezolva probleme.

Primăvara prin intermediul poeziei. Cum a fost portretizat anotimpul renașterii naturii?

De exemplu, formulez un gând clar și logic: "dacă public un articol cu sfaturi cu un filozof în titlu, atunci va obține peste 100.000 de vizualizări". Este un gând clar cu o logică clară. Acest gând clar duce la o acțiune clară: voi scrie acel articol și îl voi publica. Acum, când acest articol este publicat, voi primi feedback clar. Vom afla dacă acel gând este adevărat. Și odată ce aflu dacă acel gând este adevărat sau fals, înțelegerea mea despre lume se va îmbunătăți. Și prin îmbunătățirea înțelegerii mele despre lume, voi fi mai bine pregătită să îmi rezolv problema de a fi o scriitoare de succes.

În concluzie, gândirea bună începe cu gândirea clară, iar gândirea clară începe prin transformarea gândurilor tale în declarații neechivoce și logice.

Citește și Cercetările neuroștiințifice dezvăluie CINCI ritualuri care te vor face mai fericit 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Ce aduce Marte în Berbec pentru Gemeni/Ascendent în Gemeni până în iunie

Pixabay.com

Ce trebuie să știe nativii din zodiacul chinezesc până pe 8 mai? Aveți mai multă putere!

Sursă foto: Pexels

Care sunt ZODIILE care vor avea cele mai LUMINATE sărbători

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop săptămâna 29 aprilie - 5 mai 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

pixel