Celine Dion este determinată să se întoarcă pe scenă, în ciuda luptei sale cu o boală neurologică rară
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Celine Dion a evocat încă o dată suferinţele sale cauzate de sindromul persoanei rigide - care provoacă rigiditate musculară la nivelul trunchiului, braţelor şi picioarelor şi poate declanşa spasme severe.

Céline Dion este una dintre cele mai faimoase și influente cântărețe din lume, cu o carieră impresionantă care se întinde pe mai multe decenii. Iată câteva dintre cele mai interesante lucruri despre ea!

Aceasta s-a născut într-o familie modestă din Charlemagne, Quebec, fiind cea mai mică dintre cei 14 copii. A început să cânte de la o vârstă foarte fragedă, la nunți și alte evenimente locale. La doar 12 ani, Céline a trimis o casetă demo lui René Angélil, care a devenit impresarul ei. Acesta a ipotecat propria casă pentru a finanța primul ei album. Decizia s-a dovedit a fi una inspirată, lansând cariera ei internațională.

În 1988, Céline Dion a reprezentat Elveția la concursul Eurovision, unde a câștigat cu piesa "Ne partez pas sans moi". Acesta a fost un moment de cotitură în cariera ei internațională.

Lansat în 1996, albumul "Falling Into You" a fost un succes uriaș, câștigând două Premii Grammy, inclusiv pentru Albumul Anului. Este unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile.

Piesa "My Heart Will Go On" din coloana sonoră a filmului "Titanic" (1997) este una dintre cele mai cunoscute și iubite melodii din lume. A câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original și mai multe premii Grammy.

Céline Dion este cunoscută și pentru implicarea sa în numeroase cauze caritabile. A sprijinit inițiative pentru cercetarea cancerului, ajutorarea copiilor și alte cauze umanitare.

Viața personală a lui Céline a fost marcată de bucurii și tragedii. A fost căsătorită cu René Angélil din 1994 până la moartea acestuia în 2016. Cuplul are trei copii. Moartea soțului său a fost o lovitură devastatoare pentru Céline, dar ea a continuat să își onoreze angajamentele profesionale și să își crească copiii.

Astrologul Daniela Simulescu ne oferă câteva detalii din astrograma sa: "Renumita cântăreață s-a născut pe 30 martie 1968, în Quebec, Canada. Ce trebuie să reținem din astrograma ei este conjuncția Soare-Saturn din Berbec. Acest aspect îți creează multe neajunsuri, în prima parte a vieții și un succes mai tardiv. Soarele reprezintă energia, iar Saturn limitele. Din păcate, efectele conjuncției dintre cei doi aștri s-au resimțit și în ceea ce privește sănătatea artistei."

România se situează pe ultimele locuri în UE la vânzările online de cărți

Celine Dion este hotărâtă să revină pe scenă în pofida bolii neurologice rare de care suferă şi a spus că va face acest lucru chiar dacă va trebui 'să se târască', a declarat artista canadiană într-un nou interviu care a fost difuzat marţi seară, informează AFP.

'Mă voi întoarce pe scenă, chiar dacă va trebui să mă târăsc. Chiar dacă va trebui să vorbesc cu mâinile, o voi face. O voi face', a declarat cântăreaţa în vârstă de 56 de ani.

'O fac pentru că vreau şi pentru că îmi lipseşte' şi 'nu doar pentru că trebuie sau pentru că am nevoie', a adăugat artista premiată cu Grammy, interpreta unor piese de mare succes, precum 'My Heart Will Go On'.

Interviul a fost publicat înainte de lansarea documentarului 'I Am: Celine Dion', care va fi lansat pe platforma Prime Video a Amazon pe 25 iunie.

Cântăreaţa a dezvăluit pentru prima dată în decembrie 2022 că a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide, o maladie autoimună. Nu există un tratament care să vindece această afecţiune, care este progresivă, dar tratamentul poate ajuta la ţinerea sub control a simptomelor.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate din Statele Unite, această boală afectează de două ori mai multe femei decât bărbaţi. 'Este ca şi cum cineva te sugrumă', a dezvăluit artista, subliniind că durerea îi poate străbate tot corpul şi că spasmele i-au fracturat uneori coastele.

Vedeta internaţională a fost nevoită să anuleze o serie de spectacole planificate pentru 2023 şi 2024, spunând că nu era suficient de puternică pentru a pleca în turneu.

Sursa: AGERPRES (AS - autor: Florin Bădescu, editor: Simona Tatu)

Uimitor! Cum a descifrat Inteligența Artificială pergamente carbonizate din Vezuviu?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Infidelitatea și relațiile paralele. Psiholog:"Creierul tău este cel care se duce într-o altă zonă!”

Sursa: pixabay.com

Previziuni astrologice a doua jumătate a anului 2024 pentru fiecare zodie/ascendent

Sursă foto: Freepik

Mercur în Leu, din 2 iulie. Previziuni astrale pentru toate zodiile

Freepik.com

Cum se simte partenerul infidel după ce a comis fapta. Psihoterapeut: Nu mai poți să te prefaci și să minți!

pixel