Ceaiul de coada șoricelului - Beneficii și contraindicații
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Coada șoricelului este o plantă foarte populară, iar ceaiul din ea este considerat un adevărat remediu naturist. Iată ce beneficii poate aduce consumul ceaiului de coada șoricelului, dar și care sunt contraindicațiile pentru această băutură miraculoasă.

Coada șoricelului se folosește pe tot globul, grație beneficiilor sale asupra sănătății. La fel ca orice alt tratament naturist, se folosește ca adjuvant și nu trebuie să înlocuiască un tratament medicamentos.

Întărește sistemul imunitar

Acest ceai se folosește des în cazuri de răceală și gripă, pentru că poate să scadă febra, calmează tusea, ameliorează migrenele și întărește sistemul imunitar. Pentru că favorizează transpirația, se poate folosi și ca adjuvant în gripele de sezon.

Favorizează o digestie ușoară

Poți să consumi ceai de coada șoricelului și pentru stomac, deoarece contribuie la o digestie ușoară. La recomandarea medicului, poți să bei acest ceai care stimulează pofta de mâncare și ameliorează problemele digestive sau colonul iritabil.

Ameliorează durerile menstruale

Femeile pot consuma ceai de coada șoricelului și la menstruație. Se spune că această plantă normalizează fluxul, reglează menstruația și poate să calmeze durerile asociate acelor zile delicate.

Infuzia se poate utiliza și pentru băi de șezut, fiindcă planta este recunoscută pentru proprietățile antiinflamatoare și antimicrobiene. Întreabă medicul ginecolog dacă îți recomandă această metodă.

Contribuie la eliminarea toxinelor din corp

Dacă vrei să scapi de toxinele din corp, este recomandat și ceaiul de coada șoricelului. Acesta poate și să îmbunătățească și circulația sângelui.

Poate sa scadă tensiunea

Consumul de ceai de coada șoricelului poate să scadă și tensiunea arterială. În cazul în care te confrunți cu probleme cardiovasculare, adresează-te întotdeauna unui medic, care îți poate spune dacă ai voie să bei acest ceai.

Regenerează pielea

Coada șoricelului poate să ajute și la accelerarea procesului de vindecare a rănilor de la nivelul pielii. Acest ceai are și efect cicatrizant, fie că întâmpini leziune cauzate de expunerea îndelungată la soare sau de acnee.

Poate revigora straturile pielii și are numeroase beneficii pentru ten. Consultă și un medic dermatolog înainte de folosirea unor comprese îmbibate în acest ceai.

Deși ceaiul de coada șoricelului se consideră sigur pentru consumul larg, există și câteva contraindicații de care merită să ții cont:

- Nu bea acest preparat dacă ai o intoleranță la planta în sine sau la ingredientele din ceai

- Nu bea ceaiul dacă iei alte medicamente sau urmezi un anumit tratament. Vorbește întotdeauna cu medicul înainte.

- De regulă, coada șoricelului nu este indicată pentru uz pediatric. În cazul în care vrei să le oferi celor mici acest tratament naturist, ia legătura cu medicul curant sau cu pediatrul.

- Nu consuma acest ceai dacă ai boli cronice sau iei medicamente care diluează sângele.

- Nu se recomandă consumul de ceai de coada șoricelului dacă suferi de epilepsie

- Nu este indicat consumul dacă ești alergic la plantele din categoria Asteraceae, ca margaretele, crizantemele sau ambrozia.

- Nu se recomandă femeilor însărcinate sau care alăptează.

Îți recomandăm și: Ceaiul verde, beneficii. „Îmbunătățește funcția creierului, protejează împotriva cancerului” 

Sursă de informare: verywellhealth.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

freepik.com

Zodiile care trebuie să își corecteze greșelile înainte de sfârșitul anului. E timpul să tragă linie!

pixel