Cum să arăți încredere prin cuvinte. Ce detalii fac diferența?
Dezvoltarea încrederii este un...
Ceaiul negru provine din frunze mature care au fost oxidate și fermentate înainte de procesare. De obicei, este folosit ca bază pentru ceaiul rece, ceaiul chai și alte preparate aromate. Are o aromă îndrăzneață și cea mai multă cofeină dintre toate varietățile de ceai, potrivit WebMD.
În plus față de gustul său delicios, ceaiul negru pare să aibă o serie de beneficii pentru sănătate. Dar asta nu înseamnă că nu există și riscuri, mai ales dacă bei prea mult. Așadar, ce se întâmplă cu organismului tău dacă bei ceai negru în fiecare zi?
Consumul suficient de apă face mai mult decât să vă potolească pur și simplu setea. Să rămâi hidratat în mod corespunzător ajută la furnizarea de nutrienți către celule, menține temperatura corpului, combate infecțiile, lubrifiază articulațiile și îți îmbunătățește starea de spirit, conform Harvard T. H. Chan School of Public Health.
Clinica Mayo recomandă ca femeile adulte să consume aproximativ 11,5 căni (2,7 litri) de apă pe zi, în timp ce bărbații adulți ar trebui să aibă ca obiectiv 15,5 căni (3,7 litri). Dar aceasta este doar o sugestie de bază; factori precum exercițiile fizice, un mediu mult prea călduros sau sarcina pot crește substanțial nevoia de lichide.
Dacă nu sunteți un mare fan al apei, ceaiul este la fel de hidratant ca și apa simplă, potrivit unui studiu din 2011 publicat în British Journal of Nutrition. Cercetătorii au remarcat că, deși cofeina din ceaiul negru a fost adesea considerată deshidratantă, constatările lor au indicat că ceaiul și apa simplă erau aproape identice în ceea ce privește capacitatea lor de a asigura hidratarea.
Ceaiul are o putere antioxidantă de aproximativ 8 până la 10 ori mai mare decât cea a fructelor și legumelor. Ca și ceaiul verde, ceaiul negru conține o mare varietate de flavonoide (compuși vegetali) cu puternice efecte antioxidante, inclusiv tearubigine, epicatechine și catechine.
Într-un studiu din 2012 publicat în Preventive Medicine, cercetătorii i-au pus pe participanți să bea trei cești (600 ml în total) de ceai negru pe zi timp de 12 săptămâni și apoi au evaluat o serie de factori de risc pentru bolile cardiovasculare. În medie, subiecții au înregistrat o scădere de 35,8% a trigliceridelor, o scădere de 18,4% a nivelului de glucoză din sânge și o îmbunătățire de 16,6% a raportului dintre colesterolul LDL/HDL. (Acesta este un raport între colesterolul "rău" și colesterolul "bun".)
De asemenea, oamenii au înregistrat o creștere de 20,3% a colesterolului HDL. Cercetătorii au atribuit aceste îmbunătățiri nivelurilor ridicate de antioxidanți din ceai.
Dar o singură ceașcă pe zi probabil că nu va ține cardiologul la distanță. Potrivit unui articol publicat în 2007 în European Journal of Clinical Nutrition, este nevoie de cel puțin trei cești de ceai pe zi pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare.
Potrivit unui articol din 2017 publicat în Morbidity and Mortality Weekly Report, 80% dintre accidentele vasculare cerebrale pot fi prevenite. Aici intervine ceaiul negru.
Într-un studiu din 2013 publicat în Annals of Epidemiology, cercetătorii au urmărit aproape 75.000 de persoane timp de aproximativ 10 ani pentru a vedea cum diferiți factori de dietă și stil de viață au afectat riscul de accident vascular cerebral. Aceștia au descoperit că băutorii de ceai negru aveau cu aproximativ 21% mai puține șanse de a suferi un accident vascular cerebral. Mai exact, aceștia aveau cu 20% mai puține șanse de a suferi un accident vascular cerebral ischemic și cu 32% mai puține șanse de a suferi un accident vascular cerebral hemoragic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Dezvoltarea încrederii este un...
Află cum poate afecta o noapte...
Mulți spun că are gust de...
Marte se pregătește de...
Previziuni zodii. Cu ce vești...
Previziuni astrale. Marte își...