Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Potrivit healthline.com, ar trebui să alegi uleiuri pentru gătit care au un punct de ardere mai mare, precum uleiul de cocos sau uleiul de avocado. Și uleiul de măsline poate fi folosit pentru prăjit, însă nu cel extravirgin, care își poate pierde din proprietăți. Mai mult, uleiurile pe care ți le prezentăm sunt mai rezistente decât uleiul de floarea soarelui, având și o mai mare rezistență la râncezire.
Uleiul de avocado
Deși nu este extrem de folosit în țara noastră, uleiul de avocado este o variantă ideală pentru gătit, fie că îl folosești ca dressing pentru salată sau pentru prăjit. Are un nivel mare de grăsimi monosaturate, care aduce beneficii clare inimii și sistemului cardiovascular. Mai mult, uleiul de avocado conține și vitamine și minerale în cantități mari, fiind un antioxidant puternic.
Uleiul de avocado nu se obține din semințe, ci din presarea la rece a fructului de avocado. Poate să îmbunătățească digestia și este recomandat pentru persoanele care se confruntă cu arsuri la stomac, ajutând tractul digestiv.
Uleiul de măsline
Uleiul de măsline este o variantă mai populară și poate fi înlocuit de fiecare dată cu cel din floarea soarelui. Totuși, citește mereu eticheta produsului, pentru că uleiul de măsline cu un preț modic la raft poate să conțină și alte uleiuri, de calitate slabă. De pildă, uleiul virgin și extravirgin de măsline este indicat pentru salate, in timp ce uleiul rafinat este potrivit atât pentru copt, cât și pentru prăjit, dacă nu se depășește o temperatura de 216 grade.
Uleiul de măsline conține acizi grași benefici pentru sănătate, dar și vitaminele E și K.
Uleiul de cocos
Folosește cu încredere uleiul de cocos atât în cosmetică, cât și pentru gătit. Acest ulei rezistă la temperaturi ridicate și este excelent pentru preparate simple, precum omlete sau diferite prăjituri. Este recomandat și în cazul dietelor, deoarece conține acizi grași sănătoși, care nu se depun.
Trebuie să știi că uleiul de cocoș o să aibă un gust mai dulce, în comparație cu uleiul vegetale, deci oferă preparatelor un gust mai intens.
Uleiul de palmier
Probabil, te-ai uitat de multe ori pe rafturile magazinelor la uleiul de palmier. Această variantă se poate folosi în special pentru prăjit, pentru că are un punct de ardere mai ridicat, în comparație cu uleiul clasic de floarea soarelui. Este un produs sănătos, bogat în Omega 3 și Omega 6, dar încearcă să nu îl refolosești de prea multe ori pentru prăjire.
Aceste variante sunt alternative de succes la uleiul clasic, din floarea soarelui.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Fie că este servit cu mămăligă caldă sau cu o garnitură...
Vrei să faci o masă specială...
Iată o rețetă interesantă și...
Iată câteva rețete care, prin...
Iată câteva rețete perfecte pentru a aduce gustul și...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...