Astăzi sărbătorim ziua internaţională a astrologiei!
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Ziua Internațională a Astrologiei se celebrează pe 20 martie, în aceeași zi cu echinocțiul de primăvară și marcarea începutului anului din punct de vedere astronomic/astrologic.

Această zi are drept scop sensibilizarea faţă de cunoştinţele astrologiei, atragerea atenţiei mass-media asupra aspectelor pozitive ale acestei ştiinţe şi, nu în ultimul rând, strângerea de fonduri pentru grupările ştiinţifice care fac parte din AFAN.

Mai mult, trecerea Soarelui din zodia Peştelui în cea a Berbecului marchează sfârşitul şi începutul unui ciclu zodiacal. Omul devine asemenea unui vulcan, dornic de a erupe, de a exploda, de a realiza lucruri inedite. Primul semn al zodiacului este cel care ne ajută să spargem gheața, să facem primii pași și să ne ducem cu mult curaj după ceea ce ne dorim. 

Da, astrologia explorează conexiunile semnificative dintre tiparele formate de corpurile cereşti, mişcările planetare şi evenimentele care au loc pe pământ. Astrologi de renume consideră că poziţiile acestor corpuri influenţează indivizii şi viaţa lor într-un fel sau altul.

Data este considerată una dintre cele mai importante pentru astrologie şi astronomie, fiind sărbătorită cu bucurie şi multă veselie, de-a lungul acestor ani.

A câştigat popularitate, fiind marcată prin diverse manifestări în tot mai multe părţi ale Pământului. Astrologii, dar şi cei pasionaţi de această ştiinţă se reunesc pentru a-şi împărtăşi cunoştinţele.

Dezvoltarea tehnologiei permite acestora să se întâlnească în spaţiul cibernetic în conferinţe digitale, participarea fiind în creştere continuă.

Ce reprezintă echinocțiul de primăvară și ce se petrece în acest an la 20 martie?

Astrologii spun că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, o stare de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane.

 În perioada echinocţiului de primăvară, totul se trezeşte la viaţă, tinde să iasă la suprafaţă, să se bucure de energiile profunde ale primăverii. Tradiţiile spirituale susţin că orice formă de evoluţie are trei etape distincte: creaţia, menţinerea şi resorbţia sau distrugerea.

La toate acestea, se adaugă şi momentul de apogeu a ceea ce s-a creat. Astfel, echinocţiul de primăvară simbolizează creaţia, solstiţiul de vară, apogeul, echinocţiul de toamnă, începerea perioadei de resorbţie şi solstiţiul de iarnă, perioada de conservare care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal.

Astrologia fascinează oamenii din cele mai vechi timpuri. Ea studiază legăturile dintre evenimentele petrecute pe Pământ şi poziţia şi mişcarea planetelor.

Ţările care au dezvoltat astrologia au fost cele orientale (China, India), însă fiecare civilizaţie a dezvoltat un stil propriu de astrologie. Fiecare are interpretări diferite ale astrelor, care au rezultate similare în toate celelalte stiluri.

Astrologia a fost definită de-a lungul timpului în felurite moduri. Se spune despre ea că este cea mai veche ştiinţă cunoscută. Astrologii moderni definesc astrologia ca pe un limbaj simbolic, un fel de artă.

Comunităţile ştiinţifice consideră astrologia o pseudoştiinţă sau o superstiţie. În ciuda diferenţelor de opinii, majoritatea astrologilor sunt de acord că poziţionările corpurilor cereşti folosesc la interpretarea evenimentelor trecute şi prezente precum şi la prezicerea viitorului.

Îți recomandăm și: Cele 12 semne din zodiac. Ce trebuie să știi despre apariția lor?

Sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Sursă foto: Canal YouTube @tarotastrology

Horoscop internațional pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

pixel