Apelul ONU pentru Mai Multă Atentie Asupra Refugiaților Rohingya
Autor: Astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Într-un apel lansat marți, Agenția ONU pentru Refugiați îndeamnă comunitatea internațională să mențină atenția asupra situației dificile în care se află refugiații Rohingya. 

Agenția ONU pentru refugiați a cerut, marți, comunității internaționale să mențină atenția asupra soartei refugiaților Rohingya, în contextul unei crize de finanțare și a lipsei unei soluții pe termen lung pentru întoarcerea lor în siguranță în Myanmar.

Aproape un milion de musulmani Rohingya au fugit de represiunea condusă de armată în Myanmar, o țară cu majoritate budistă, în 2017, și trăiesc acum în tabere din Bangladesh, în ceea ce Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi, a descris drept "cea mai mare tabără de refugiați umanitari din lume".

ONU a reușit să asigure doar 42% din suma de 875,9 milioane de dolari necesară pentru refugiații Rohingya în acest an, ceea ce face dificilă asigurarea de sprijin pe termen scurt pentru populația de refugiați din tabere, a declarat Grandi într-un interviu pentru Reuters.

"Scăderea asistenței umanitare face mai dificilă, de exemplu, reînnoirea adăposturilor", a spus Grandi. "Trebuie să investiți bani tot timpul, iar acești bani sunt tot mai puțini, așa că condițiile încep acum să regreseze", a adăugat el.

Grandi s-a aflat la Bangkok marți pentru a găzdui o întâlnire cu oficiali de nivel înalt din regiune cu privire la problema Rohingya, în căutarea de promisiuni și sprijin din partea guvernelor și a sectorului privat înaintea Forumului Global al Refugiaților din decembrie.

Grandi a lăudat Bangladesh pentru munca "miraculoasă" de menținere a taberelor Rohingya, permitând educația copiilor Rohingya, și a declarat că Organizația Națiunilor Unite discută în prezent cu Bangladesh despre permisiunea ca refugiații să lucreze pentru a-și susține existența în tabere.

Îmbunătățirea situației umanitare din Myanmar, în special în ceea ce privește îmbunătățirea relațiilor dintre comunitățile budiste și musulmane și dezvoltarea economică, sunt esențiale pentru a asigura întoarcerea în siguranță a Rohingyei în țara lor, a spus Grandi.

Myanmar se află sub stăpânire militară din lovitura de stat din 2021, iar juntă a arătat puțină intenție de a-i primi înapoi pe Rohingya, care au fost priviți ani de zile ca străini în Myanmar, neavând cetățenie și fiind supuși abuzurilor.

Lovitura de stat din Myanmar a declanșat, de asemenea, conflicte cu o mișcare de rezistență și grupuri etnice armate în întreaga țară, ceea ce a dus la deplasarea a peste un milion de oameni, a anunțat ONU.

Un purtător de cuvânt al juntei din Myanmar nu a răspuns la apelurile Reuters pentru comentarii.

Înaltul comisar al UNHCR a declarat că țările vecine ale Myanmarului pot face mai mult pentru a pressa guvernul militar cu privire la preocupările umanitare.

"Ei sunt cei mai buni care pot transmite mesaje și asigura că preocupările umanitare sunt auzite", a spus el. "Oamenii suferă foarte mult în Myanmar, nu doar Rohingya, și merită un viitor mai bun."

Sursă: Reuters.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...


Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia cu vizibilitate

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Cheltuieli neprevăzute pentru o zodie

Pixabay.com

Pluto retrograd din 2 mai! Schimbări puternice pentru toate zodiile

Freepik.com

Horoscop MAI 2024. Previziuni astrale pentru FIECARE zodie/ascendent

pixel