27 martie: Ziua mondială a teatrului
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
În fiecare an la 27 martie este marcată Ziua mondială a teatrului, una dintre cele mai populare forme de divertisment, care datează din Grecia Antică.

Spectacole de teatru, premiere, expoziţii, conferinţe şi întâlniri sunt organizate de teatrele bucureştene pe 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului.

Ziua Mondială a Teatrului

Teatrul a fost una dintre cele mai populare forme de divertisment încă din Grecia Antică, iar actoria este şi azi o meserie grea, dar capabilă de a aduce satisfacţii.

Dacă aţi fost vreodată la teatru sau aţi văzut un spectacol live, ştiţi cât de distractiv poate fi teatrul. Şi chiar dacă pare o formă de divertisment ameninţată de industria cinematografică, pentru aceia dintre voi care iubesc teatrul în toate manifestările sale, #WorldTheaterDay - instituită în 1961 de Institutul Internaţional de Teatru (ITI) - are menirea de a aduce un omagiu acestei vechi forme artistice, dar şi de a petrece un timp cu cei dragi şi de a asista la spectacole live.

Marcată anual pe 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului este un prilej ideal pentru ca teatrele din întreaga lume să sărbătorească valoarea şi importanţa acestei forme artistice, dar şi pentru a atrage atenţia guvernelor, politicienilor şi instituţiilor cu privire la importanţa teatrului pentru societate şi pentru prosperitatea acesteia.

Una dintre cele mai importante manifestări de Ziua Internaţională a Teatrului constă în transmiterea mesajului internaţional tradiţional. În fiecare an, o personalitate recunoscută la nivel internaţional este invitată să-şi comunice reflecţiile cu privire la această formă artistică şi la viitorul acesteia, primul mesaj de acest fel fiind rostit de Jean Cocteau în 1962.

Mesajul este apoi tradus în peste 50 de limbi, tipărit în sute de ziare şi difuzat în toate colţurile lumii prin intermediul mass-media. Deoarece ITI are peste 90 de centre în întreaga lume, institutul încurajează, de asemenea, universităţile, şcolile şi profesioniştii din teatru să marcheze la rândul lor această sărbătoare. Data acestei sărbători corespunde, de asemenea, cu deschiderea stagiunii la Teatrul Naţiunilor din Paris.

Pentru ITI, obiectivele celebrării #WorldTheaterDay constau în promovarea teatrului în toate colţurile lumii, conştientizarea valorii acestei forme artistice în toate manifestările sale, contribuţia la promovarea comunităţilor de teatru locale şi împărtăşirea dragostei pentru teatru cu ceilalţi.

Deşi numeroase dintre evenimentele care au loc la nivel mondial cu ocazia acestei zile se desfăşoară în centrele ITI, vă puteţi alătura şi dumneavoastră celebrărilor, ne recomandă site-ul Daysoftheyear.com, oferind câteva sugestii. Puteţi participa la spectacole organizate în centrele ITI sau partenere, puteţi distribui pe reţelele de socializare mesajul anual folosind hashtag-ul #WorldTheaterDay sau puteţi cumpăra bilete şi sprijini cu donaţii un teatru local.

Sursa: Agerpres

Citește și: Premiile Oscar 2023: "Everything Everywhere All at Once" - cel mai bun film de lungmetraj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

freepik.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care va fi dezamăgită de prieteni

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

pixel