Ziua internaţională a bărbaţilor este sărbătorită pe 19 noiembrie! Cărui bărbat din viața ta îi ești recunoscător/oare?
Ziua mondială a gândirii
Ziua mondială a gândirii (#WorldThinkingDay) este sărbătorită în fiecare an pe 22 februarie de către cercetașe și fete ghid din întreaga lume.
Prima Zi mondială a gândirii a fost decisă în 1926, cu ocazia unei conferințe internaționale într-o tabără din statul New York. Delegații au hotărât că o zi ar trebui să fie rezervată pentru ca fetele ghizi și cercetașe să se gândească la "surorile" lor cercetașe din întreaga lume.
Data a fost aleasă în onoarea zilei de naştere atât a Lordului Baden-Powell, fost general britanic, fondator al Mişcării Cercetaşilor, cât şi a soţiei lui, Olave Baden-Powell, cofondatoare a mişcării.
Scopul Zilei Gândirii este de a reuni persoane din întreaga lume pentru a sărbători distracţia şi prietenia internaţională, precum şi pentru a contribui la strângerea de fonduri şi a se concentra asupra temei globale a anului.
Fetele ghid şi cercetaşele (Girl Guides and Girl Scouts) sunt o mişcare globală ce implică 10 milioane de fete din 150 de ţări, iar Ziua gândirii din acest an îşi propune să celebreze diversitatea incredibilă din cadrul mişcării.
De obicei, o ţară este selectată pentru a fi centrul de interes al Zilei gândirii. Ideea din spatele alegerii unei ţări este de a ajuta comunitatea să înţeleagă şi să aprecieze mai bine modul în care funcţionează şi trăiesc diferite culturi şi comunităţi din întreaga lume.
Ziua Mondială a Yoga
Beneficiile yoga pentru sănătate sunt cunoscute de omenire de mii de ani. Această practică străveche implică poziţii fizice, respiraţie profundă şi concentrare care oferă o serie întreagă de beneficii fizice, mentale, spirituale şi emoţionale.
Atunci când este practicată corect, yoga poate ajuta la îmbunătăţirea flexibilităţii, echilibrului şi a posturii, la dezvoltarea forţei musculare, la creşterea fluxului sanguin, la stimularea imunităţii, la reglarea tensiunii arteriale, la învăţarea concentrării şi la promovarea unui somn mai bun - pentru a numi doar câteva dintre modalităţile prin care poate îmbunătăţi viaţa unei persoane.
Yoga îi poate ajuta şi pe cei care nu au avut niciodată şansa să o încerce, deoarece practicanții de yoga din întreaga lume o folosesc pentru a strânge fonduri şi pentru a sensibiliza, trimițând energia lor pozitivă celor care au cea mai mare nevoie de ea.
Ziua mondială a yoga (#WorldYogaDay), sărbătorită la 22 februarie, a fost iniţiată în urmă cu câţiva ani de Samira Radsi, o profesoară de yoga care locuieşte în Berlin. Samira spune că scopul creării Zilei mondiale a yoga a fost acela de a valorifica puterea yoghinilor din întreaga lume pentru a ajuta victimele încălcării drepturilor omului. Ideea i-a venit spontan, în timp ce bea un cappuccino într-o sâmbătă dimineaţa.
Curând, Samira şi-a împărtăşit visul de a ajuta oamenii prin yoga cu prietenul şi colegul ei, Bjoern Wyrich, şi au început să acţioneze pentru a face din Ziua Mondială a Yoga o realitate.
În general, ideea din spatele Zilei Mondiale a Yoga este foarte simplă: profesorii de yoga, şcolile de yoga şi yoghinii din întreaga lume donează o parte din timpul, spaţiul şi banii lor pentru cauze legate de drepturile omului.
Fiecare şcoală participantă organizează o sesiune de yoga de două ore, în timpul căreia toţi participanţii îşi dedică toate gândurile şi energia persoanelor care au suferit încălcări ale drepturilor omului, în speranţa că astfel îi vor ajuta pe aceşti oameni să se simtă mai puternici şi mai pozitivi.
De asemenea, elevii pot dona cât de mulţi bani îşi permit, iar banii colectaţi sunt apoi donaţi unor organizaţii de caritate care ajută victimele.
Un aspect important al sesiunii de yoga de două ore este că aceasta trebuie să aibă loc exact între orele 11:00 şi 13:00, ora locală, astfel încât să rezulte un maraton de yoga de 24 de ore pentru cei care suferă din cauza violenţei şi a altor forme de nedreptate.
Părintele yoga este considerat Patanjali, autorul Yoga Sutras, un text venerat care menţionează cele douăsprezece posturi de yoga. El a trăit între aproximativ 200 î.Hr. şi 150 î.Hr.
Sursa: Agerpres
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...
Pe data de 8 noiembrie,...
Fiecare zodie primește un...
Decembrie promite să fie o...