Ziua internaţională a bărbaţilor este sărbătorită pe 19 noiembrie! Cărui bărbat din viața ta îi ești recunoscător/oare?
Această zi este sărbătorită în fiecare an pe 21 martie, care marchează înființarea organizației Parents Without Partners în Statele Unite, în anul 1957. Această dată a fost oficializată ca zi a părinților singuri prin decretul semnat de președintele Ronald Reagan în 1984.
Este dedicată recunoașterii și sprijinului pentru părinții care își cresc copiii singuri, fie din cauza divorțului, decesului partenerului sau din alte motive. Este o ocazie de a arăta aprecierea și solidaritatea față de părinții singuri și de a evidenția provocările și succesele acestora în creșterea și îngrijirea copiilor lor.
Ce fel de părinte ești în funcție de zodie? Află trăsăturile fiecărui semn din zodiac!
Părinții singuri se pot confrunta cu diverse temeri și provocări atunci când își cresc copiii singuri. Iată câteva dintre ele!
Provocări financiare
Unul dintre cele mai mari obstacole pentru părinții singuri poate fi gestionarea resurselor financiare de care dispun. Un singur venit poate fi dificil ca să acopere toate nevoile familiei, inclusiv cheltuielile necesare pentru îngrijirea copiilor, educația, alimentația și locuința în sine.
Izolare socială
De asemenea, părinții singuri se pot simți izolați și singuri, mai ales dacă nu au sprijin din partea familiei, a prietenilor sau a comunității din care fac parte. Lipsa de timp liber și responsabilitățile în număr mare pot face dificilă menținerea legăturilor sociale.
Aritmia cardiacă: mit și realitate
Stres și oboseală
Îngrijirea copiilor de unul singur poate fi epuizantă fizic și mental. Responsabilitățile multiple, precum gestionarea gospodăriei, îngrijirea copiilor și problemele de la locul de muncă, pot duce la stres și oboseală constantă. Iar pentru părinții singuri, care nu au ajutor deloc, poate fi cu atât mai greu.
Teme legate de siguranță
Părinții singuri pot fi îngrijorați de siguranța și bunăstarea copiilor lor, în special într-o lume în care există numeroase amenințări, atât în mediul online, cât și în mediul fizic. Tații singuri, de pildă, pot fi îngrijorați când cresc singuri o fetiță.
Sentimentul de vinovăție
Uneori, părinții singuri se pot simți vinovați că nu pot oferi copiilor lor tot ce ar dori sau că nu pot fi prezenți în mod constant în viața lor din cauza că ei trebuie să le facă pe toate, de la cumpărături, până la curățenie și la îngrijirea copilului.
Stigma socială
În unele cazuri, părinții singuri pot fi supuși stigmei sociale sau judecății din partea altora, iar asta poate agrava sentimentele de izolare și singurătate.
Este important ca părinții singuri să primească sprijin și să aibă acces la resurse și servicii care să îi ajute să facă față acestor temeri și provocări și să își crească puii într-un mediu sănătos și echilibrat.
Daniela Simulescu, AVIZ pentru părinţi: "Nu există zodii bune sau zodii rele!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...
Pe data de 8 noiembrie,...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...