20 iunie: Ziua productivităţii. Cum putem fi cât mai productivi?
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
În fiecare an, ziua de 20 iunie recunoaşte importanţa productivităţii, fiind un prilej pentru a deprinde noi metode de creştere a eficienţei. 

Ziua mondială a productivităţii

Productivitatea este definită ca eficienţa producţiei de bunuri şi servicii.

Calitatea producţiei este o altă definiţie a productivităţii. Mulţi fermieri asociază productivitatea cu randamentul pământului pe care îl cultivă. Alţii asociază productivitatea cu felul în care oamenii îşi folosesc inteligenţa sau abilităţile manuale.

Cei mai mulţi angajatori îşi doresc ca lucrătorii lor să fie productivi. De asemenea, pentru a avea succes, lucrătorii freelance trebuie să găsească modalităţi de a fi pe cât de productivi posibil.

NOUĂ cristale pentru concentrare şi productivitate! Munceşte şi studiază cu uşurinţă cu aceste pietre remarcabile

La locul de muncă, sunt deseori obstacole care intervin în calea productivităţii: întreruperi şi neatenţie, informaţii insuficiente, comunicare ineficientă, priorităţi neclare, pregătire insuficientă, instrumente sau echipament neadecvat, lipsa motivaţiei, stres, prea multe lucruri de făcut. Acasă sau la birou, există modalităţi de a depăşi aceste bariere.

Pentru a fi pe cât de productiv posibil, este important să menţinem obiceiuri sănătoase. Printre acestea, să facem prima dată cele mai importante sarcini şi să împărţim sarcinile stufoase în acţiuni mai mici. Pauze scurte luate la fiecare 55 de minute şi cât mai puţin timp petrecut pe reţelele de socializare se pot dovedi de asemenea strategii utile.

Ziua mondială a refugiatului

Ziua Mondială a Refugiatului este o zi internaţională desemnată de Organizaţia Naţiunilor Unite în 2000 pentru a omagia toţi refugiaţii de pe glob şi pentru a atrage atenţia asupra drepturilor, nevoilor şi visurilor acestora, contribuind la mobilizarea voinţei şi resurselor politice, astfel încât refugiaţii să şi prospere, nu doar să supravieţuiască.

Everyone has the right to seek safety (Oricine. Oriunde. Oricând. Toată lumea are dreptul de a căuta siguranţă) şi este un apel la dreptul fiecărei persoane de a căuta siguranţă - oricine ar fi acesta, de oriunde ar veni şi oricând ar fi nevoit să fugă.

Ziua mondială a refugiatului a fost marcată la nivel mondial pentru prima dată la 20 iunie 2001, cu prilejul celei de-a 50-a aniversări a Convenţiei privind statutul refugiaţilor din 1951.

Iniţial a fost cunoscută ca Ziua refugiaţilor din Africa, înainte ca Adunarea Generală a Naţiunilor Unite să o desemneze oficial ca zi internaţională în decembrie 2000.

Potrivit Agenţiei ONU pentru refugiaţi (UNHCR), cel puţin 82,4 milioane de oameni din întreaga lume au fost obligaţi să-şi abandoneze casa. Printre aceştia se află aproape 26,4 de milioane de refugiaţi, dintre care aproximativ jumătate au sub 18 ani.

Sursă: AGERPRES (AS-autor: Simona Tatu, editor: Mariana Ionescu)

Vezi şi: Educarea românilor în privinţa unui stil de viaţă sănătos - primul demers în prevenţia bolilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Prognoza meteo în următoarea lună. Cum va fi vremea?

Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

20 de ani de metamorfoze pentru cele PATRU zodii afectate de Pluto în Vărsător. „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop azi. Pluto intră în Vărsător. Previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

freepik.com

Zodiile care trebuie să își corecteze greșelile înainte de sfârșitul anului. E timpul să tragă linie!

pixel